Avatar uživatele
Weroniq

jakými potravinami vyvážit negativní účinky antibiotik?

nejde mi o umělá probiotika a laktobacily a krom živých jogurtů mě nic nenapadá.. které vlastně jsou ty živé? asi nestačí jen že jsou bílé, Activie slibují živé kultury, tak snad..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? mrblackwell, hanny 2, dědapetr, Deli, MA-SU-KA před 4751 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Vše co prošlo mléčným kvašením,jakékoli kysané mléčné výrobky a také kyselého zelí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Deli

Jogurty s živou kulturou – Selský… Obecně jsou to ty s kratší trvanlivostí. Actimel. Mlíko přímo od kravičky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pájo

Vhodné jsou jogurty s živou kulturou (nejlepší rostlé přímo v kelímku) a různé kefíry (nevyhazujte peníze za Actimel – v normálním kefíru je to samé, jen ta duhová bublina z reklamy chybí) a další mléčné výrobky. Jak praví dědapetr a Deli.

Doplním info ohledně laktobacilů a dalších probiotik – !NEJSOU UMĚLÁ! – jejich kultury jsou „vypěstovány“ ve speciálním živném médiu (podobně jako ty do jogurtů) a následně je z nich mrazovou sublimací šetrně odstraněna voda a tím je jejich růst dočasně pozastaven… polknutím tobolky a následným kontaktem s vodou v zažívacím ústrojí se jejich činnost opět obnoví.

Nemyslete si, že je to u jogurtů a kefíru nějak jinak. Všechny tyto mléčné výrobky se ve výrobě naočkují ušlechtilými kulturami, které se v nich následně pomnoží.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mrblackwell

Probiotika.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek