„Myslíš třeba dělníky na stavbě? Podle mě si berou rohlíky s vlašákem jenom proto, že je spíš nic jinýho nenapadne a tolik nad tím nepřemýšlí. A taky je to nejlevnější. Ale na cigára maj evidentně vždycky.“
A kolik mě toho má napadnout, když jsem dělník na stavbě? Že jím cigarety? Jak může být vlašák nejlevnější? Třeba když vaříte doma, nevím, jak je to u vás, třeba chodíte každou chvíli fo pizzerie, tak kdyby jste – ale vy ne, čas na ohřátí jídla v práci. A vy tam máte mikrovlnnou troubu? Někde to mají. A to, že máme peníze na cigarety, to nám už upíráte právo jíst totéž, ne-li něco lepšího, než jste vy? Nebo nám skutečně ne nahlas náleží otruby zalité vodou? Jako prasatům? Kde jste vzala rovnítko, že když špatně jí, sní vlašský salát s rohlíkem, tak má na cigarety? Víte, že u nás v pracovní četě kouřím jen já? Někdo nikdy nezačal. Jiný přestal. Přesto se náš jídelníček nijak neliší. Proč? Může tolik utratit za oběd v restauraci? A jak? Přestávka je 30 minut.
Já narozdíl od vás, kterým vaří babička, umím vařit. Ale svíčkovou nejím studenou, ještě prase nejsem. Vy na svém úřadě, jakože práci máte konvici na ohřátí vody. To je vše? Pít kávu? A obědy, dovážejí je vám? Do naší firmy jen těm, kteří tam jsou. My dělníci tam nejsme. My jsme na stavbách.Znají třeba obědy, večeře, crossianty? Mohou jíst i hovězí na svíčkové smetaně? Nebo se jim dává jenom pečivo?
Četl jsem zde otázku v jakých palácích žili staří Římané. Kdyby tam jen žili.
Zajímavá 0 před 2602 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Máš poněkud podivné představy o stravování dělníků. Zažil jsi někdy domácí zabijačku? Nejnoblesnější jídlo, jaké jsem kdy jedl! Grandhotel Pupp i se svým sametem a kuchaři jsou trapní! Ale vím jak to myslíš, každý si může dopřát jen tolik alkoholu, tabáku a jídla, na kolik mu výplata stačí.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Já když si najímám dělníky na lesní práce, vozím jim obědy doma vařené manželkou. Jedí stejně „noblesní“ jídla, jako my doma.
3Kdo udělil odpovědi palec? orestez, Mc Merkurion, da ny
před 2602 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tady mi vzniká pár podotázek. Co si představuješ pod pojmem noblesní jídlo, jak uvedl Kepler, může to být domácí zabíjačka, pro jiného třeba svíčková, nebo krevety.Pak se tedy ptám, pokud dělníka, nebo tedy nějakého toho tvého ouřadu posadíš před nějaké luxusní jídlo z Vietnamu bude nadšených okem zírat do talíře/misky a následně zažije blaho? Nechci tady přímo uvádět průpovídku mého kamaráda " Co bulíš, měl ses líp učit" , ale pokud už jsi někde zařazený, pak tedy žiješ život dané skupiny. Není asi možné(myslím technicky, z důvodů, které jsi uvedl) aby dělník na stavbě dálnice stoloval na damaškovém ubruse, ale také úředník nebo manažer nemůže sundat sako, povolit kravatu a jít na výše zmiňovaný vlašák. Tomu druhému by to tedy šlo lépe, ale zase co prestiž a jak by na to pohlíželo jeho okolí? Nakonec vlastně každý žijme ve své kleci, ne?
0 Nominace Nahlásit |
… tady například dělníky na dálnici vozí pravidelně na oběd do různých závodních jídelen v okolí, je jen na zaměstnavateli, jak zajistí zaměstnanci stravování, a je na dělníkách, jestli jsou poté ochotni pracovat u firmy, která je vybaví jen stravenkama a víc se o ně nestará … stále je možnost volby …
0 Nominace Nahlásit |
Myslíš třeba dělníky na stavbě? Podle mě si berou rohlíky s vlašákem jenom proto, že je spíš nic jinýho nenapadne a tolik nad tím nepřemýšlí. A taky je to nejlevnější. Ale na cigára maj evidentně vždycky.
0 Nominace Nahlásit |
My si na stavbě sežerem právě ty rohlíky s tím vlašákem?Protože kdyby si vzal uvařené jídlo z domu, nestihl by se za půlhodinovou přestávku najíst. Nebo by mu potom bylo špatně. Kdyby si to jídlo, jakože kvalitní ohříval, tak to už běží čas. Já, dělník na stavbě nemohu a ani nechci běžet do restaurace, vývařovny.
Tudíž kdo kouří a má na cigarety, vlastně nejí. Možná žere vlašák s rohlikem. Ale to je pro prase. Ne pro lidi.
U nás v ulici dělňasi chodí do sámošky, kde mají k dispozici chlazená hotová jídla a na pracovišti aspoň tu mikrovlnku. I na cigárko čas zbude.
Mikrovlnka fakt zlepší jakousi sklepní kulturu. Ale čovek aby ji uhlídal na konci roku když všechno nářadí jde do skladu. V některých sklepích není ani zásuvka.
Jéžíši ale o domácí zabijačce Elitě ani muk. Ale to většinou nemáme kdo ve městě žijící. Otázka není nějak s mou osobitou představou, spíš ji vyprovokovala pro mě neaktuální otázka V jakých palácích žili staří Římané. Mě to zní jako bych jim to měl opravit. A ještě uklízet.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |