Míchaná vejce nikdy nesmažím do sucha a do bezvědomí, musí být trochu
řídké. Logicky nic nepřipálím. Používám běžně doporučovaný
postup.
Míchaná/smažená vejce jsou nejhůře stravitelná (z běžných úprav),
což mi méně vyhovuje. Z tohoto důvodu raději baštím léoe stravitelné
vejce, uvařené natvrdo. Pak mohu dále upravovat/používat.
Nepřilnavá pánev, mírný oheň Od krajů ke středu „prohrábnout“, nemíchám. 2– 3× během přípravy nadzvednu pánev. Uprostřed tepelné úpravy přidám sůl (pepř kdo chce) a máslo, rozpustí se. Chutné, zdravé, nepřepálené, bez zbytečného množství oleje. Je možné zvolit i tužší variantu, já dělám řidší. Tak, jak mi chutnají a dostanu v dobré restauraci, na dovolené u snídaní (na talíři, švédský stůl).
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Mám pánev, na které smažím i maso nebo bez tuku. Vxyklepnu vjaíčko, vbílek se usmaží a žloutek zůstane jako u vajíčka na hniličku. Lehce jde vejce sunda. Když smažím, tak jen trochu tuku, nškdy dávám pánev do kastůlku s vodou a smažím. Kousek másla přidám naposled. Pánev, na níž smažím, musí být z nepřilnavého materiálu. potažeNěkde jsem četla, že Pohlreich doporučuje nejdříve míchat bílky, pak žloutky, osolit až po usmažení,. Takže moje smažená vajíčko jsou diení i pro žlučníkáře.
Pokud použiji jinou pánev, dám trochu tuku a míchám stejně , jak jsem uvedla výš, a to nařídko. Smaženice není ale už dietní,
0 Nominace Nahlásit |
Pomalu, za neustálého míchání, do řidší konzistence a na nerezové pánvičce. Na nerezu se skoro nic nechytá a když tak potom jde snadno dolů.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Míchaná vejce dělám na másle na nepřilnavé pánvi, trochu řidší, přidám trošku smetany. Rozhodně ne olej, to už raději sádlo. Samozřejmě dobré domácí.
0
před 1076 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |