Avatar uživatele
dust8

Jakým stylem si děláte smažené vejce, abyste co nejméně připálili zbytky na pánvi?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, GM před 1068 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Míchaná vejce nikdy nesmažím do sucha a do bezvědomí, musí být trochu řídké. Logicky nic nepřipálím. Používám běžně doporučovaný postup.
Míchaná/smažená vejce jsou nejhůře stravitelná (z běžných úprav), což mi méně vyhovuje. Z tohoto důvodu raději baštím léoe stravitelné vejce, uvařené natvrdo. Pak mohu dále upravovat/používat.

Nepřilnavá pánev, mírný oheň Od krajů ke středu „prohrábnout“, nemíchám. 2– 3× během přípravy nadzvednu pánev. Uprostřed tepelné úpravy přidám sůl (pepř kdo chce) a máslo, rozpustí se. Chutné, zdravé, nepřepálené, bez zbytečného množství oleje. Je možné zvolit i tužší variantu, já dělám řidší. Tak, jak mi chutnají a dostanu v dobré restauraci, na dovolené u snídaní (na talíři, švédský stůl).

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Mám pánev, na které smažím i maso nebo bez tuku. Vxyklepnu vjaíčko, vbílek se usmaží a žloutek zůstane jako u vajíčka na hniličku. Lehce jde vejce sunda. Když smažím, tak jen trochu tuku, nškdy dávám pánev do kastůlku s vodou a smažím. Kousek másla přidám naposled. Pánev, na níž smažím, musí být z nepřilnavého materiálu. potažeNěkde jsem četla, že Pohlreich doporučuje nejdříve míchat bílky, pak žloutky, osolit až po usmažení,. Takže moje smažená vajíčko jsou diení i pro žlučníkáře.

Pokud použiji jinou pánev, dám trochu tuku a míchám stejně , jak jsem uvedla výš, a to nařídko. Smaženice není ale už dietní,

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Pomalu, za neustálého míchání, do řidší konzistence a na nerezové pánvičce. Na nerezu se skoro nic nechytá a když tak potom jde snadno dolů.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dominik99

Dvě slova Hodně oleje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Na sádle cibulku, pak přidám vajíčka. Ještě jsem neviděl připálená.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Míchaná vejce dělám na másle na nepřilnavé pánvi, trochu řidší, přidám trošku smetany. Rozhodně ne olej, to už raději sádlo. Samozřejmě dobré domácí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek