Avatar uživatele
Hufnágl

Jaký význam má propícháváni okurek při nakládání na kvašáky?

Z vaších příspěvků je zřejmé, že máte úžasnou teorii, ale nikoliv praxi. Dělám kvašáky už spoustu let, nikdy jsem je nepropichoval a byly výtečné až do jara.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? nyjono, Nassin před 1589 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Nasycení lákem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dr.luha

Vytvořené kvasné plyny (CO2) vytlačí dužninu ke slupce, okurka je pak dutá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Kvůli rychlejšímu prokvašení. Lák se snadněji dostane dovnitř okurky. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Vepište odpověď…Třeba proto, že u rychlokvašek chceme mít ty okurky rychle a proto je propichujeme, aby se dostal lák dřív dovnitř okurky

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zbyndo

Keď boli vytecne, čo riešiš?Rob ich ako doteraz, ja ich napicham ihlicou, a sú také, aké milujem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Když nevím, zadám do vyhledavače… :D
Pak zjistím, že rychlokvašky se nepropichují.

„Konzervace i propichování
Na rozdíl od rychlokvašek jsou znojemské okurky konzervovány pomocí vysoké teploty. Malé, většinou 7 – 9 cm velké, křupavé okurky se skládají do sklenic, na několika místech propichují, zalévají lákem a sterilují asi 20 minut při 80 – 90 stupních.“
https://www.cti­doma.cz/zivot­ni-styl/znojemske-okurky-zna-cely-svet-moravske-gastronomicke-zlato-pritom-pochazi-z-madarska

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Hufnágl

elkon
A proč se nepropichují okurky ve sladkokyselém nálevu?

před 1590 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
elkon

Taky můžeš.

před 1590 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Hufnágl>>> Jenže sterilované okurky leží v láku několik týdnů přinejmenším, což s rychlokvaškami (které jsou za několik dní) nelze srovávat. ;) :)

před 1589 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Hufnágl

Zbyndo
Dáš mi svůj recept na kvašáky?

před 1589 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek