Z vaších příspěvků je zřejmé, že máte úžasnou teorii, ale nikoliv praxi. Dělám kvašáky už spoustu let, nikdy jsem je nepropichoval a byly výtečné až do jara.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? nyjono, Nassin před 1573 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vytvořené kvasné plyny (CO2) vytlačí dužninu ke slupce, okurka je pak dutá.
0 Nominace Nahlásit |
Kvůli rychlejšímu prokvašení. Lák se snadněji dostane dovnitř okurky. :)
0 Nominace Nahlásit |
Vepište odpověď…Třeba proto, že u rychlokvašek chceme mít ty okurky rychle a proto je propichujeme, aby se dostal lák dřív dovnitř okurky
0 Nominace Nahlásit |
Keď boli vytecne, čo riešiš?Rob ich ako doteraz, ja ich napicham ihlicou, a sú také, aké milujem.
0 Nominace Nahlásit |
Když nevím, zadám do vyhledavače… :D
Pak zjistím, že rychlokvašky se nepropichují.
„Konzervace i propichování
Na rozdíl od rychlokvašek jsou znojemské okurky konzervovány pomocí vysoké
teploty. Malé, většinou 7 – 9 cm velké, křupavé okurky se skládají
do sklenic, na několika místech propichují, zalévají lákem a sterilují
asi 20 minut při 80 – 90 stupních.“
https://www.ctidoma.cz/zivotni-styl/znojemske-okurky-zna-cely-svet-moravske-gastronomicke-zlato-pritom-pochazi-z-madarska
0 Nominace Nahlásit |
Hufnágl>>> Jenže sterilované okurky leží v láku několik týdnů přinejmenším, což s rychlokvaškami (které jsou za několik dní) nelze srovávat. ;) :)
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |