Nedávno jsme se přestěhovali. Tady v Dejvicích, po natočení, voda je zakalená do „běla“. Po chvíli je voda čirá. Bydleli jsme v Krkonošské, tedy na rozhraní se Žižkovem. Voda mi připadala chutnější.
Zajímavá 0 před 4612 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
ten rozdíl tam může být.Část Prahy je zásobována z vrtů v Káraném,ta může obsahovat více minerálů a část ze Želivky,kde je nacpáno více chlóru,který po chvíli z vody vyprchá.A v nouzi ještě vypomáhá stará vodárna v Podolí,kde se musí chlórovat ještě více -co v Plzni či v Berouně vyčurají,to tahle vodárna „zušlechtí“ a dodá do sítě. Zeptej se sousedů,co vlastně piješ.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4612 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Každá voda která je vpuštěna do vodovodního řádu prochází chemickou
úpravou a filtrací ve vodárnách. V každé vodárně je prováděna
chlorace vody aby se zničily patogenní bakterie. Chlorací a celkově úprav
vody na vodu pitnou je několik způsobů. Zejména provedení chlorace má vliv
na konečný vzhled , chuťové a senzorické vlastnosti vody. Takže určitě
nyní odebíráte pitnou vodu z jiné úpravny a vodárny. A´t je voda
odkudkoliv musí před vpuštěním do vodovodního řádu splňovat platné
normy. S těmi senzorickými vlastnostmi je to již horší každá voda bude
mít jinou chuť přesto bude nezávadná.
Pokud vím jako největší zdroj pitné vody pro Prahu je vodní nádrž na
Želivce + desítky dalších zdrojů většinou povrchových.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Chlorov%C3%A1n%C3%AD_vody
0
před 4612 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |