Panáda
, žemlová kaše pro přípravu nádivek a jiných pokrmů.
Zdroj: http://leccos.com/index.php/clanky/panada
0 Nominace Nahlásit |
panáda je vlastně rozšlehané vajíčko s kapkou oleje /může se přidat sýr/ a v panádě se smáčí maso a smaží se
pro představu obrázek
http://www.maggi.cz/Skola-vareni/P/Panada.aspx
slovo má více významů
3Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, GM, Radak
před 5020 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Empanada je pokrm rozšířený ve Španělsku a některých zemích Jižní Ameriky. Jedná se o zpravidla pšeničnou kapsu plněnou nejčastěji masem (šunkou, tuňákem apod.). Připravuje se v troubě nebo peci.
Obzvlášť vyhlášené jsou empanady z Galicie, kde se často plní rybami a mořskými živočichy (mariscos) a přidává se cibule. Namísto drobných kapes se peče velká empanada přes celý plech, z níž se potom odkrajují libovolně velké řezy. V Galicii se dokonce každoročně konají festivaly empanad. Katalánská obdoba pokrmu se nazývá panada.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |