Avatar uživatele
Meggie2

Jaký je váš názor na udržitelnost v jídle – měli bychom se více zaměřit na lokální a sezónní suroviny, nebo je důležitěj

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? EKSOT123 před 14 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
led

NEPREŽIERAJ SA, z toho sú zlé sny a myšlienky

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
EKSOT123

Možná se to zase jednou vrátí, ale spíš z nouze. Dobře si to jistě ještě pamatují hlavně vesničané z dřívějších dob. Co zrovna dorůstalo a dozrávalo, to se jedlo. A to ve velkém. Žádná velká střídmost, navzdory varování led si to vše člověk pořádně užil. 😁 Stejně to platilo i o mase – zabíjačka nebyla každý den, ale když byla, tak se jedlo a jedlo. Podobně i ostatní zvířata často dorůstala v jednotnou dobu, takže byl člověk přejedený králíka, kachny, apod. Bo se to vždy jedlo několik dní v týdnu.
Ale k dotazu, bezesporu je ekologičtější a nechává výrazně menší uhlíkovou stopu, když ti husy vypasou trávník, než když si pořídíš sekačku, spálíš benzín, který si navíc musíš dovézt, trávu potom dáš do kontejneru, odtud ji pak vezou kdoví až kam na kompostování a husu si pak koupíš třeba i z dovozu. Podobně se vším ostatním. Navíc takové samozásobení obnáší nejen práci, ale i radost. Další stránka je politická, globalizací spadá trh s produkty do rukou čím dál méně jednotlivců, kteří si pak mohou dělat co chtějí.
Nicméně, je pohodlné si celoročně dopřát libovolné potraviny a místo práce se ve volném čase věnovat jiným činnostem. Takový je trend, kterému přispívají i lobbystické aktivity. Pochybuji, že by to politika byla schopná směřovat jinam a tak, aby to bylo přijatelné i pro chudé.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Důležité je udržet moč. A ty se zaměř kam chceš.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Savier

Bot už zase otravuje. Táhni…

Nový příspěvek