Naplním konvici, uvařím vodu a když zbude použiji ji znovu. Na kávu, čaj a pod. Manželka by převařenou vodu nikdy nepoužila . Liší se voda z vodovodu po prvním převaření a po druhém převaření? Děkuji.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? led, Slecna 007 před 2091 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Přečtěte si v odkazu, jak správně připravovat kávu. Zřejmě se názory liší, v Turecku se káva převařuje 3×,. vím od jedné zmámé. Jenže ji připravují v džezvě.
"Kvalita vody je velmi důležitá pro dosažení nejlepší chuti a vůně kávy. V žádném případě nepoužívejte převařenou a tím spíše nefiltrovanou vodu z kohoutku, zkazila by vám chuť vašeho nápoje. Voda z vodovodu obsahuje příměsi, které nejen kazí pravou vůni kávy, ale navíc škodí vašemu zdraví.
Rozhodněte se ve prospěch studené nebo ledové filtrované vody. Vždyť čím je voda čistší, tím snáze absorbuje z kávy látky, ovlivňující chuť a vůni. Když máte připravenou čistou vodu, čerstvou kávu a správnou nádobu, můžete začít s přípravou kávy.
Nejlepším způsobem přípravy kávy, při kterém zůstanou zachovány všechny odstíny neopakovatelné chuti tohoto nápoje, je příprava v džezvě.
http://www.aquaphor.cz/pripravujeme-spravne-kavu
Někde jsem četla, že se má užívat voda odstátá, nebo když se nechá voda zmrznout a pak rozmrznout. Zbaví se prý všech nežádoucích příměsí.
Upravil/a: annas
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zjentek Nahlásit |
Tak z čerstvé vody kávu hlavně neuvaříš, žejo, musíš ji přivést k varu!
5Kdo udělil odpovědi palec? mosoj, GM, Mc Merkurion, Vojta24, jirkajirka
před 2090 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kávě (nejenom kávě) nesvědčí tvrdá voda. Převařením vody se
odstraňuje přechodná tvrdost vody. Převařená voda tudíž není tolik
tvrdá.
Také upozorňuji, že teplá voda z kohoutku nesplňuje parametry pitné vody,
tudíž není pitná!!! Pitná je pouze studená voda.
Z titulu úspory el. energie ohřívám jenom tolik vody kolik potřebuji!
Takže úvahy nad nesmrtelností brouka nemám.
0 Nominace Nahlásit |
Někdo mi říkal, že se převařením mění struktura vody. Také používám opakovaně a rozdíl nepoznám, ale muž též vylévá a nechce tu „jetou“ vodu. Těším se na další odpovědi. Zajímavá otázka.
0 Nominace Nahlásit |
„Manželka by převařenou vodu nikdy nepoužila“… , k něčemu takovému sotva může mít rozumný důvod. Převaření a následné ochlazení vody se používá jako účinný prostředek dezinfekce vody. Vařící voda během několika minut usmrtí většinu bakterií. Stačí to jednou, ale v podstatě je úplně jedno kolikrát jste vodu převařoval předtím 🙂 její kvalita tím neutrpí.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
mosoj: Co je „přechodná tvrdost vody“ a jak se převařením
odstraňuje „přechodná tvrdost vody“?
Možná žiju v bludu, ale voda je tvrdá podle toho, kolik obsahuje
rozpuštěných minerálů. Varem se žádné minerály neodstraňují. Ne?
Jo, ale trocha se roztáhnou… vidím to tak, že vařící voda má větší objem, čili je „měkčí“, minerály jsou všude více roztažený. Ne?
… teplá voda z kohoutku má proto označení: TUV >>> teplá užitková voda, při ohřevu se mohou množit bakterie, proto není brána jako pitná …
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |