Jelikož je popis dlouhý, zde je odkaz::-)
https://www.cerstvakava.cz/clanky/rozdil-arabika-robusta/?gclid=CjwKCAjw4ayUBhA4EiwATWyBrjIRPFoIewD1zHI2oB3LbdGuZuLZsceBeYzBbV_LVenadVGvXvuVmxoC2JkQAvD_BwE
0 Nominace Nahlásit |
Největší rozdíl je v tom, že Arabika roste na kávovníku arabském a robusta na kávovníku statném. U Robusty je o něco jednodušší pěstován, zrna bývají o něco menší než u Arabiky, samotný keř je cca o 2 m vyšší. U Arabiky se uvádí, že je tam možno cítit nahořklost. U Robusty je cítit kyselost. Jinak je káv ještě asi 100 dalších druhů. I odborníkům někdy dělá problém určit zda se jedná o Robustu, či Arabiku. Jako laik to nemáš šanci vůbec rozpoznat. Pro mne je nejlepší směs obou. Většina běžných uživatelů rozlišuje kávu podle toho, zda chutná a nebo chutná méně. Na kávu je třeba si určitý čas zvykat. Stejně jako třeba na tabák. Kuřák když změní značku cigaret tak mu také nějaký čas trvá, než si zvykne na novou značku.
0
před 913 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám dojem, že hlavně v chuti (kyselost, hořkost, ovocná příchuť…)
a v obsahu kofeinu.
Jistě dohledáte na internetu, složení, charakteristiku, původ atd.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |