Šunka je umně skládané vepřové maso do formy a vařené. Po zchlazení
vznikne šunka, podíl tlustého,přešneji tuku je mimořádně malý.Nebo
vůbec žádný.Slanina je 80%tuku a vepřevé maso tvoří zbytek.U všeho je
důležitá doba varu a druh koření. Místo vepřového se může dávat
i jiné maso,např. krůtí.Kvalitu určuje i to ,jak maso uzavřeme do formy
a délka vaření,některé druhy šunky a
slaniny můžeme udit.
Zdroj: z praxe
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář
před 5393 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Že už ti žádná návštěva nepříjde! Zkus dát na chlebíčky místo šunky slaninu :D
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5393 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kvalitní šunka se vyrábí z vepřové kýty,což je nejlibovější část vepřového masa a slanina se vyrábí z prorostlého vepřového bůčku.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 5392 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |