Liší se původem a způsobem výroby.
SYROVÉ ŠUNKY
Šunky sušené – jsou trvanlivé, vyžadují vybrané suroviny a je třeba dbát na maximální hygienu při výrobě. Dlouhodobé sušení prosolené kýty je tradiční zejména v přímořských oblastech. Rozdíly mezi šunkami závisí jak na výběru suroviny, tak se liší i podle různých regionů a výrobním postupem. Některé bývají méně vysušené, jiné šťavnatější.
Z Itálie jsou nejznámější:
ZAUZENÉ SYROVÉ ŠUNKY
Vyrábí se v oblastech s vyšší vlhkostí, kombinuje se zde zrání a sušení s uzením, aby se prodloužila trvanlivost (např. v alpských oblastech v Německu).
Mezi nejznámější patří:
atd.
http://velvet-delicates.cz/o-uzeninach/o-sunkach.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |