Liší se kvalitou i výdrží. Šroubovací zátka se používá jen u levných, málo kvalitnich vín určených pro rychlou spotřebu. Kvalitní korková zátka může být na lahvi, při zachování všech vlastností, při vhodném uskladnění léta.
0 Nominace Nahlásit |
Srobovaci uzaver udrzi vino svieze. Pouziva sa na vina, ktore niesu urcene k archivacii a zamerom je zachovat ich chutove a aromaticke vlastnosti. Pod korkovym uzaverom vino pracuje, casto sa do predaja dostane az po niekolkych rokoch od naplenia do flase. Vino ziska komplexnejsiu a hladsiu chut. Ale uzaverom by som sa riadil iba pri vybere vina k archivacii. Pre vino na bezne pitie nieje podstatny.
Upravil/a: dalid
0 Nominace Nahlásit |
Tak na korek bacha, tam potřebuješ mít taky vývrtku, když seš třeba s lahví v parku! Taková prkotina může pokazit celý večer.
1Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion
před 2339 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Těch zátek u vín se používá mnoho z různých materiálů. Korek je někdy cítit jakoby plísní, šroubovací se dá rychle otevřít, ale četla jsem někde, že u testů zátek-uzávěrů vín byla nejlepší zátka syntetická. Existuje i zátka skleněná ap. 🙂
0
před 2339 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |