Avatar uživatele
lu1234

Jaký je rozdíl mezi korkem a šroubovací zátkou u vína?

Liší se kvalitou nebo výdrží?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2339 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Liší se kvalitou i výdrží. Šroubovací zátka se používá jen u levných, málo kvalitnich vín určených pro rychlou spotřebu. Kvalitní korková zátka může být na lahvi, při zachování všech vlastností, při vhodném uskladnění léta.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dalid

Srobovaci uzaver udrzi vino svieze. Pouziva sa na vina, ktore niesu urcene k archivacii a zamerom je zachovat ich chutove a aromaticke vlastnosti. Pod korkovym uzaverom vino pracuje, casto sa do predaja dostane az po niekolkych rokoch od naplenia do flase. Vino ziska komplexnejsiu a hladsiu chut. Ale uzaverom by som sa riadil iba pri vybere vina k archivacii. Pre vino na bezne pitie nieje podstatny.

Upravil/a: dalid

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Tak na korek bacha, tam potřebuješ mít taky vývrtku, když seš třeba s lahví v parku! Taková prkotina může pokazit celý večer.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mzm

Z té šroubovací určitě nevypadne kousek korku do vína.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Těch zátek u vín se používá mnoho z různých materiálů. Korek je někdy cítit jakoby plísní, šroubovací se dá rychle otevřít, ale četla jsem někde, že u testů zátek-uzávěrů vín byla nejlepší zátka syntetická. Existuje i zátka skleněná ap. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek