Co na to mistři pekaři?
"Houska v proutěné ošatce hned vedle rohlíku a bývá zpravidla dražší. Říkáme jí po staru pletýnka, tradičně houska a moderně raženka.
Jak vzniká houska?
Předkynárna na housky, přesněji raženky, se nachází hned vedle „rohlíkovače“. Vloží se uhnětené těsto a stejně jako v případě rohlíků se naporcuje na malé bochánky. Ty se vytvarují do oválného tvaru, který na konci linky projde pod razidlem, které housce vtiskne finální podobu
Ručně se zde housky pletly, ale zákazníci o ně neprojevili dostatečný zájem.
Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/clanky/housky-se-prodavaji-vic-nez-rohliky/#ixzz3h0LVOfi4
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit |
Řekl bych, že nepodstatný. Název ‚houska‘ byl dříve používán převážně v Čechách a ještě dnes třeba v Brně housku nekoupím. Pouze rohlíky, raženky, pletýnky ap.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |