Otázka je nepřesné, chybí kontext.
1. Záleží na barvě upražených kávových zrn,. Méně upražená zrna jsou světlejší, více upražená pak tmavší.
Také se stává, že výrobce neoddělí nedopražená kávová zrna a káva má jinou chuť.
Může to být i tím. Přečtěte si o pražení kávy.
"Světleji pražené kávy dávají nejvíce vyniknout všem původním chutím a tónům, které se v kávě nacházejí. Tyto chutě se s dalším pražením více a více ztrácejí. Světle pražené kávy jsou bohaté na ovocné a karamelové tóny a jsou proto vhodné především pro alternativní přípravu kávy.
Tmavěji pražené kávy – u nás je to stupeň city + (tmavší hnědá) pomalu ztrácí jemné chuťové nuance, na druhou stranu se však tělo kávy stává mnohem plnější. Pro mnoho konzumentů bude také výhodou, že káva je méně kyselá. Taková káva je poté vhodná především pro přípravu espressa."
https://www.gourmetkava.cz/cs/svetle-vs-tmave-prazeni-kavy-198
2. Různě hnědé jsou kávy z kávoviny. Jde o náhražky kávy např. z čekanky, U nás je to melta, bývala i cikorka, nevím, zda se ještě prodává. Nebo Vitakáva nebo Caro.
3Kdo udělil odpovědi palec? Drap, vagra, independent
před 1609 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka je velmi srozumitelná. Rozdíl je v barvě!!
Upravil/a: mosoj
0
před 1609 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |