vícezrnné = je použito více zrn – např. pšenice, žito, oves…
často se přidávají i různá semínka
celozrnné- zrna jsou mleta celá, tzn. obsahují i vnější části zrna,
které bílá mouka nemá. Je to pak lépe stravitelné a obsahuje více
vlákniny.
Samozřejmě že často může být celozrnné pečivo zároveň vícezrnné a
naopak. Ale nemusí.
0 Nominace Nahlásit |
já bych to viděla takto
celozrnná je z neloupaného zrna jednoho druhu
a vícezrnná bude z více druhů zrn
možná se ale pletu
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |