Máslo ne, to je původu živočišného. Margaríny jsou výrobky na bázi
tuku, které obsahují poměrně vysoké množství rostlinných olejů nebo
tuků.
Jsou to např.: Flora, Perla, Rama, Stella, Zlatá Haná, Alfa, Vive Bio ap.
🙂
http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/na-vasi-strane/velky-test-margarinu.html
3Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, kodl67, independent
před 2381 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V 60. letech se vyráběla Sana – sestra másla. Hera byla až v 70. letech, ty poslední dva názvy jsou novější.
Ještě existoval margarin Smetol, z něhož se peklo. Ještě býval máslo dvojka, které sloužila na pečení.
Mrkněte se do odkazu, tam je zmínka o margarinech.
Dnes můžete vařit na oleji, je jich hodně druhů, na přepuštěném másle a na sádle.
Upravil/a: annas
3Kdo udělil odpovědi palec? dudu, kodl67, independent
před 2381 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Margarín byl původně (v 60. letech) ztužený pokrmový tuk vyráběný hydrogenací rostlinných olejů různého původu, který tedy neobsahoval žádné nenasycené kyseliny. Pamatuju se na Ceres. Ještě dřív se používaly k výrobě i živočišné tuky. S máslem, Perlou a Ramou neměl nic společného. Do pojmu „margarín“ se dnes zahrnují i takové ty srágory, co obsahují i 50% vody, rostlinný olej a emulgační činidla – tzv. roztíratelné tuky. Z dnešních výrobků se dají použít tuhé tuky označené třeba jako pro pečení, vaření. Já používám Heru.
3Kdo udělil odpovědi palec? dudu, kodl67, independent
před 2381 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Margarín byl ztužený tuk. Podívej se třeba sem:
https://www.obrazky.cz/?q=Ztu%C5%BEen%C3%BD%20tuk&fulltext&mm=2#utm_content=obrazky&utm_term=Ztu%C5%BEen%C3%BD%20tuk&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |