Chápu že né každý maso marinuje,ale každý si jistě zkusil masíčko
chuťově vylepšit.
Já osobně používám na běžné řízky klasiku –
česnek,cibule,olej,přes noc v ledničce a pak klasicky obalit :)
Ale když se chcu trošku před ostatníma vytáhnout tak dělám řízky které
přes noc byli naložený ve víně s hřebíčkem a do strouhanky na obalení
dávám trošku drceného sušeného česneku.
Možná si říkáte česnek a víno? kupodivu to funguje a hodí se k sobě a
čím kvalitnější víno tím lepší chut řízku :D
Co vy marinujete masíčko?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3257 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jakékoli vepřové maso obalím v soli, naložím do soudku na dva tři dny. Poté uvařím nálev (lák), rozdrtím spousty česneku, vyleju na maso a nechám to 4–6 týdnu pracovat. Mezi tím ( po týdnu, po dvou) si vytáhnu kus masa vhodného na řízky a ujišťuji tě, že to je to nejlepší marinované maso.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Lamalam, ano, někdo dává i moučkový cukr (3 g/ kg), což já nedělám.
Na tak dlouhou dobu, 4–6 týdnu a rychlosůl (pragandu)? Tu dávám, když potřebuji něco z uzenin udělat rychle!
Drap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |