Avatar uživatele
Shef

Jakou nejradši používáte marinádu na maso?

Chápu že né každý maso marinuje,ale každý si jistě zkusil masíčko chuťově vylepšit.
Já osobně používám na běžné řízky klasiku – česnek,cibule,o­lej,přes noc v ledničce a pak klasicky obalit :)
Ale když se chcu trošku před ostatníma vytáhnout tak dělám řízky které přes noc byli naložený ve víně s hřebíčkem a do strouhanky na obalení dávám trošku drceného sušeného česneku.
Možná si říkáte česnek a víno? kupodivu to funguje a hodí se k sobě a čím kvalitnější víno tím lepší chut řízku :D
Co vy marinujete masíčko?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Shef

Zajímavá 0 před 3257 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Jakékoli vepřové maso obalím v soli, naložím do soudku na dva tři dny. Poté uvařím nálev (lák), rozdrtím spousty česneku, vyleju na maso a nechám to 4–6 týdnu pracovat. Mezi tím ( po týdnu, po dvou) si vytáhnu kus masa vhodného na řízky a ujišťuji tě, že to je to nejlepší marinované maso.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Lamalam, ano, někdo dává i moučkový cukr (3 g/ kg), což já nedělám.

před 3257 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lamalam

Díky. A co rychlosůl?

před 3257 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Na tak dlouhou dobu, 4–6 týdnu a rychlosůl (pragandu)? Tu dávám, když potřebuji něco z uzenin udělat rychle!

před 3257 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek