V dnešní moderní gastronomii je často při vaření pokrmů doporučováno užívání potravinářské folie- většinou při různých „pomocných úkonech“ během přípravy pokrmu… Zajímá mne ale, jakou max. teplotu tato folie snáší, aniž by došlo k její destrukci, a případnému „obohacení“ zabaleného polotovaru o nežádoucí „chemické komponenty“ . Snese bezpečně alespoň teplotu varu- tedy cca 100°C ? Dík za (nejlépe Vaše vlastní) zkušenosti.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Pájo před 3800 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jsou různé druhy potravinové folie – některé vydrží až cca
110°C.
Pokud to ale na balení folie není uvedeno, počítej raději s teplotami
do 85°C.
0 Nominace Nahlásit |
Pak raději teflonovou do 250°C
http://www.sladketvoreni.cz/www-sladketvoreni-cz/eshop/11-1-Pecici-folie-teflonova
http://www.hospodynkam.cz/Pecici-folie-40x33cm-d1720.htm
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |