Rozpustáná káva s mlékem a max. 1 lžičkou cukru, presso se smetanou, apod.
Už mně to nedalo a musím reagovat.
Kupkino, odkdy se na jídlo a pití říká, že je hnusňoučké? Vás doma
neučili, že je to pěkně neslušné? Tak to je hodně divné…
0 Nominace Nahlásit |
Melu si vlastní směs z několika druhů. Pak si udělám překapávanou
kávu na anglický způsob – silnou, s mlékem (smetanou) a hodně
sladkou.
Jsem si udělal chutě, tak si jdu hrnek vyčarovat.
0 Nominace Nahlásit |
Pekynko, já jsem asi před půl rokem začala pít rozpustnou kávu, která obsahuje výtažek z činské houby ganoderma lucidum, takže zdravou kávu. Tato káva obsahuje draslík a železo (já mám železo na hranici, někdy i pod hranicí normy), takže si doplňuji minerály. Přidávám si do ní sojovou smetanu. Trvalo dost dlouho, než jsem si na chuť kávy zvykla.
Jinak miluji presso, takže čas od času si je dopřeji. Se smetanou.
0 Nominace Nahlásit |
Dobrou. Kvalitní s mlékem a podle toho, jaké je mléko tak často bez cukru.
http://www.odpovedi.cz/otazky/jakou-kavu-mate-nejradeji-varite-si-ji-doma-nebo-chodite-do-kavaren
Doplňuji:
Zajímalo by mě, co to měla kukpina za hnusňoučkou kávičku. Ona totiž ani
rozpustná káva není jedna jako druhá. A záleží i na vodě a
přípravě. Třeba zalévat ji vroucí vodou, nebo ji chladit studenou vodou
z kohoutku ( to jsem viděla na vlastní kukadla) je téměř hřích.
Upravil/a: ReHu
0 Nominace Nahlásit |
Já dřív sladil jak o život a známý mi říkal, že až přestanu
sladit, poznám chuť kávy.
Ano, měl pravdu, takže káva neslazená, horká.
Dokonce jsem teď někde četl, že má být čerstvě umletá, zalitá něco
mezi 80–90°C, ne tedy vroucí vodou a měla by se vypít hned. Pak už to
není káva.
Domnívám se, že káva s čímkoli je už zkažená.
Tohle jsem našel, takže kromě Led naučtě sa čítať po slovensky.
http://www.espresseria.sk/o-kave/priprava-kavy1.aspx
0 Nominace Nahlásit |
Káva má tísíc chutí a každému chutná jiná a jinak připravovaná. Pravá turecká se připravuje v džezvě a ohřívá se na horkém písku. Budete se divit ale takto připravenou kávu výborné chuti jsem pil naposled někdy v osmdesátých létech v Moskvě.
Já nyní piji preso s mlékem, jelikož můj žaludek již je citlivější.
Zdroj: http://www.svetkavy.cz/info_priprava_kavy.php
0 Nominace Nahlásit |
Rozpustnou s mlékem.Když je zima a venku jsou třeskuté mrazy,tak si dám i turka a rumíka do toho.:-)
0 Nominace Nahlásit |
jedine opravdove espresso,trosku oslazene-tim je mysleno espresso o objemu
2,5 – 3 cl – ostatni je uz jen obarvena drevita voda. Nejhorsi moje nocni
mura je espresso bez cukru..
Maso si take radi vychutnate,ovsem taky solite,korenite,atd…
0 Nominace Nahlásit |
Kafe rozhodně nesladím,protože ten cukr přebíjí tu chutˇty kávy.Ještě si do ní přidávám trošku studené vody.Tak se mě zdá nejlepší.
0 Nominace Nahlásit |
Piji rozpustnou kávu s mlékem a také klasického turka.Žádnou kávu nesladím.
0 Nominace Nahlásit |
Rozpustná kávička byla pěkně hnusňoučká, spolehlivě mě prohnala,
zvlášť když jsem podlehla pokušení si ji osladit.
Já jsem příznivkyně presa bez cukru i mléka. A k tomu přikousnout něco
sladkého.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1485 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |
iceT | 426 |
Hobby |
Hry |
Online hry |
Hádanky a hlavolamy |
Ostatní volný čas a hobby |