Avatar uživatele
anonym

Jakou konkrétní zeleninu a ovoce lze kombinovat do salátu či pokrmů a s čím máte přímo zkušenost?

Zkušenost = Jak to pak chutnalo? Byl to vlastní nápad či recept? Doporučíte to tu i ostatním?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Drap, da ny, gecco před 2800 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Do salátú i různých druhů pokrmů lze použít všechnu zeleninu a všechno ovoce. Můžeš do salátů nakombinovat vše co jde k sobě a co ti chutná. U pokrmů musíš hodně vybírat. Třeba do guláše použít ředkvičky, nebo hrušky by asi nebylo to pravé.
Do salátů kombinuji většinou vše co je doma, nebo přes léto co vyroste na zahrádce.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Poté, co jsem se dostal k zelenině za ´komunistů´ nevídané (a poté, kdy jsem leckde ochutnal to, co by mne samovolně zkombinovat ani nenapadlo) si s ovocem a zeleninou hraju…
Takže třeba mango s avokádem, rajčaty, jemně zakápnuté olivovým olejem, doslazené třeba fíky (nebo papájou či švestkami) a okyselené citronem (limetka mi připadá příliš ostrá) je kombinace dostatečně divoká (aby neznalou ´návštěvu´ vyděsila), přitom ale vynikající (takže návštěva po počáteční nedůvěře mlaská)…
😉
Kombinovat můžeš naprosto cokoli, co ti chutná…
A pokud nevíš, jak to bude chutnat, zkus a ochutnej…
___
Důležité je, aby ovoce i zelenina byly kvalitní a zralé – než si kazit chuť nezralou ´exotikou´, raději si udělej salát z mrkve a jablek, okysel citronem.
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Shoehardt

Doma si děláváme salát, ve kterém je: Rukola, banán, hrozno, jablko, vlašský ořech, pomeranč a med.
U nás doma je velice oblíbený.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Zkušenosti mám různé, radu jedinou:
Pro zdraví – nikdy nemíchat ovoce se zeleninou do 1 salátu!!!
Působí a zhoršuje to dyspeptické potíže, z biochemických pochodů, pro trávení v lidském těle je taková kombinace nevhodná a nebezpečná. Tenké střevo i žaludek trpí a „pláče“. Jeden druh čeká, na zpracování, dokud se nezpracuje ta první…
Na zeleninu nemá přijít cukr ani ovoce. Salát má být ovocný (dopoledne) nebo zeleninový (odpoledne).
Pokud chce člověk zkombinovat ovoce se zeleninou (saláty, šťávy), má tak učinit jen výjimečně, ne pravidelně (několikrát v týdnu).

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Na saláty používáme pouze zeleninu a to různé kombinace (hlávkový salát, ledový salát, čínské zelí, bílé a červené zelí (i vařené), rajčata, okurky, mrkev, celer (vařený), cibule, česnek, a.t.d., vše je možno různě kombinovat a improvizovat.
Na to zálivky z octa, cukru, citronu, sladké i zakysané smetany, různého koření, zakapání oleji a opět a.t.d.
Z ovoce saláty neděláme, spíše pouze kompoty a to opět různé kombinace, dle momentálních zdrojů a nabídky na trhu a v přírodě.
Jo, zeleninu s ovocem mícháme pouze v jednom případě- strouhanou mrkev se strouhaným jablkem, s cukrem a citronem a zakapané olejem. Po tom se naše děcka i my můžeme „utlouct“.
A na ty saláty a kompoty je „jednička“ moje manželka. Zejména na salátové zálivky všeho druhu. V tom na ni nemám.
Dnešní dobu si chválíme, neboť v „dobách dřívějších“ v obchodě a v zimním období byly pouze brambory, zelí, cibule a jinak skoro nic (občas citrony a kubánské pomeranče, výjimečně a ve frontě banány).
Ovoce bylo pouze co jsme nastřádali na podzim do sklepa. Dnes máme k jídlu saláty a ovoce každý den.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek