Nedávno jsem zaslechl v rádiu letmou zmínku, že snad chutná jako
kuřecí maso a je prakticky bez kostí…
Můžete někdo potvrdit z vlastní zkušenosti?
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1, Kepler před 1886 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jela jsem se známými na Slovensko. Cestou jsem se zastavili v jedné restauraci.
Známá opěvovaal maso ze žraloka, prý už je v dané restauraci jedla. . Objednala jsem si je rovněž, protože to byla pro mě novinka.
Neodolala jsem vyzkoušet něco nového. I když si chuť přesně
nepamatuji, uvědomuj si, že jsem se najedla, ale nějak nepochutnala.
Cena se tehdy příliš nelišila od jiných pokrmů, je to už asi 10 let.
Pro gustu žádný dišputát … jedině vyzkoušet a zhodnotit sám.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem jej teda neochutnal, můj důchod není tak luxusní, jako to maso.
Ale popisuje se jako „mořská“ (což je pochopitelné) a taky jako
„jemná a delikátní“. Ale jako kuře? O tom dost pochybuju, ledaže by to
bylo kuře mořské s ploutvemi místo nožiček.
https://www.sportuj.com/zraloci-maso/
Upravil/a: Kepler
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, marci1, wendyX
před 1886 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
…a je prakticky bez kostí…
Ne že je „prakticky“ bez kostí – je naprosto a ultimátně bez
kostí. Jak známo, žralok není ryba, ale paryba – paryby se vyznačují
tím, že nemají kostru z kostí, ale chrupavčitou kostru. Minimální
množství kostní tkáně se může u nich nacházet pouze v nervových
obloucích obratlů.
Pokud jde o chuť, nemůžu sloužit z vlastní zkušenosti, záleží
samozřejmě, o kterou část žraločího těla jde. Pozor na hákarl – jde
o kousky žraločího, které je zfermentováno (česky: shnilé), chuť prý
je docela ok, ale ten smrad…
3Kdo udělil odpovědi palec? tatanka, briketka10, wendyX
před 1886 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Před několika lety jsem jedl, byl dobrý. Ale už nevím k čemu
přirovnat.
Není to zase tak velký luxus, dá se sehnat i za cenu kolem 200Kč/kg
0 Nominace Nahlásit |
Neochutnala jsem, ale myslím, že by to mělo být dobré maso.
Chuť žraloka? Při správné přípravě je maso zcela šťavnaté. Nepatří
k úplně nejšťavnatější, ale ani ke nejsušším. Záleží však dost
i od přípravy. Obecně je maso mořských ryb velmi dobrým zdrojem bílkovin
a vitamínů. V části nutriční hodnoty máte popsáno, jaké všechny
složky má i žralok. Dalším pozitivem je to, že neobsahuje ani velké
množství tuků. Je tedy masem dietním a lehce stravitelným.
Možná byste očekávali, že cena žraločího masa bude vysoká, ale není to
tak. Jeden kilogram žraločích filet stojí přibližně 4 eura. 🙂
https://detoxtela.sk/zralok/
0 Nominace Nahlásit |
Poprvé jsem ochutnala krátce po revoluci v jedné zdejší restauraci.
Ještě před několika lety byly žraločí steaky. alespoň mražené (obvykle
balení po 2 ks, malý ší žralok).
Nyní, v našich končinách zcela nedostupné zboží.
Žraločí maso mi velmi chutnalo, „nepáchne rybinou“, bylo bez kostí,
uprostřed páteř.
On je oproti ostatním rybám spíše mdlejší, nevýrazné chuti, ale pro mne
docela mňamka (nemám ráda např. pstruha…).
https://www.sportuj.com/zraloci-maso/
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |