Vhodné informace zde:
http://www.milujivareni.cz/kucharska-skola/660-smazeni-a-peceni-veproveho-masa/
Pečení je trochu zdravější varianta tepelné úpravy než smažení.
Mám raději pečená masa ;).
0 Nominace Nahlásit |
Smaží se výhradně na tuku. U masa, pokud je tepelná úprava bez tuku, tak mluvíme o grilování a jiných postupech. Pokud maso pečeme, používá se vedle tuku ještě vývar nebo voda. Na sucho se můžou péct výrobky z mouky.
0
před 2554 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… smaží se v oleji, kterej je zahřátej, vyšší stadium je fritování, to je vše ponořený do oleje/tuku, kdežto pečeme v troubě, kdy potravinu ohřívá především teplý vzduch/sálavé teplo … dále je to také doba přípravy … smažení je rychlejší, pečení pomalejší, vaření je ve vodě, či vývaru, dušení je vlastně pomalé vaření spíše ve vlastní šťávě …
0
před 2554 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |