Avatar uživatele
Kepler

Jaké zvolit kuchyňské krájecí prkénko?

Dosud jsem používal jenom klasické dřevěné. Vím ale, že existují i z jiných materiálů. Jaké se vám osvědčilo nejvíc a z jakého důvodu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? redy, marci1 před 2933 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kodl67

Odpoveď byla označena jako užitečná

Mám bambusové.Per­fektní.Krásně se umývají,netupí nože.Jen je třeba je občas napustit minerálním olejem.
Bambusová prkénka

Díky povrchu šetrnému k ostří čepelí a antibakteriálním vlastnostem bambusu jsou tato bambusová prkénka ideální a téměř nezničitelná. Bambusová prkénka jsou čistým přírodním produktem vyžadujícím minimální péči. Koupí kuchyňských prkének z bambusu chráníte naše místní lesy i exotické lesy v tropech, neboť bambus je obnovitelná, rychle dorůstající surovina, a tudíž zcela ekologická a šetrná k životnímu prostředí.
viz.https://www­.dommo.cz/Maga­zin/Clanky/Bam­busove-prkenko

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
redy

Mám ráda dřevo, pak mám i z jinýho matroše, asi nějaká umělotina.
Ale tím to končí – patří do do kuchyně, tak tam jsou 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Používám pouze dřevěné,ale plastové jsem též viděl,ale u mě vítězí klasika.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Mám dřevěné, které ošetřuji octem a skleněné, které má tu výhodu, že se na něm neusazují bakterie. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Za mě je asi ideální záležitost dřevo. Máme kuchyňské nože od https://inhau­s.cz/bydleni/pri­bory-noze/ a tak si na nich dávám hodně záležet. Pravidelně je brousím na kameni, zároveň se o ně starám a neexistuje, aby se u nás krájelo třeba na talíři nebo na keramické kuchyňské lince. To bych prostě vylétl z kůže. Prostě když máme kvalitní nože, tak se to o ně chce taky kvalitně starat. 😉

Avatar uživatele
janbratan

Já jsem nedávno narazil na tenhle článek – https://eshop-schock.cz/con­tent/39-porovnani-materialu-kuchynskych-prkenek – a proto se chci zeptat kde by se dalo sehnat mramorové prkénko. Věděl by někdo o nějaké supr kvalitě?

před 2386 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

kodl67: minerálním olejem (třeba motorovým zn. Mogul) bych to asi neošetřoval 🙂. Jinak vypadá krásně, ale: nezůstávalí na něm zářezy po noži? Odhaduju sice, že bude o něco tvrdší než dřevěné nebo plastové, skleněné naproti tomu nechci, protože tupí nože.

před 2933 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kodl67

Minerální olej není jenom ten motorový…
http://www.tes­coma.cz/pripra­va-a-zpracovani-potravin/krajeci-desky/home-profi/379540-olej-na-drevene-krajeci-desky-home-profi-200-ml
Samozdřejmě nějaké stopy po noži se tam objeví

před 2933 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Díky. Ten olej jistě motorový není, ale ropného původu je, ale asi je to v pořádku. Myslím, že ta bambusová prkénka budou nejlepší volba, dávám nominaci.

před 2933 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kodl67

Dík:-)

před 2932 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek