Vzpomněl jsem si na příklad v jedné knížce, kdy pán měl ve sklepě sud vína a sluha mu ho chodil upíjet a za každý pohár vína, tam dolil stejné množství vody. A ten pán, neho jeho přítel poznal, že víno obsahuje vodu, bylo tedy křtěně. Ale kolik vody se tam muselo poznat, aby se to dalo poznat podle chuti? Děkuji.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2050 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Přečtěte si odkaz, jak se to děláv USA. a názor na naše vína.
https://www.jizni-svah.cz/2008/07/voda-ve-vaem-vn.html
"Kolik vody přidat,. těžko říct. Ředění vína na snesitelné množství alkoholu. A není to případ jen supermarketovek, k této technologii se přiznávají i významná vinařství s dost drahými víny.
Jak se na to dívají odborníci z našich krajů (kteří, pravda, zatím asi ředit nemusí…)? Je přidaná voda větší zlo než cukr či kyseliny? Kde je hranice „příliš velkého zásahu“ při přípravě vína, aby se změnilo z přírodního produktu na něco jiného?"
Např. v USA je povoleno přidání až 30 % vody do vína, a ta vína se mohou dovážet i do zemí EU, tedy i k nám. V EU je přidávání vody do vína jedním z největších prohřešků!
https://www.znovin.cz/aktualni-tema-cukr-a-vino
--
"Vín je na trhu nepřeberné množství, ale pestré jsou i vady, které vám mohou zkazit chuť. Když máte smůlu, v obchodech můžete narazit na vína ředěná až z 76 procent vodou. A to i ta lahvová. Pokuty rozdává inspekce i za vína páchnoucí myšinou, s obsahem plísní nebo slazená cukrem.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/falsovana-a-nekvalitni-vina.A150717_160247_ekonomika_fih
„Pančovaná vína zaplavují náš trh. Víme, jak je poznat!“
"Podle inspekce, která se problémem s pančovanými víny zabývá více jak tři roky, se nejčastěji jedná o vína dovážená mimo EU .
Rozhodně ne o hrozny uzrálých na českých nebo moravských vinicích. Na pančovaná vína můžeme nejvíce natrefit ve velkých obchodních řetězcích, trafikách nebo vinotékách, kterých se u nás během let vyskytlo na tisíce. Pokud si kupujeme víno v pet lahvi nebo natočené ze sudu, nemůžeme si ověřit původ. Nízká cena za kvalitní víno může být sice velmi lákavá, ale zde rozhodně nemusí platit, že méně je více.
https://www.femina.cz/pancovana-vina-zaplavuji-nas-trh-vime-jak-je-poznat/
Talže odborník, nebov ten, kdo pije víno, to jsitě pozná. podle chuti.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Poznat podle chuti – to je pro mne jako slabého znalce vína problém, myslím, že by se mi to zdálo podezřelé až po naředění 50:50
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2633 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1347 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |