Obligátní těstoviny se mi už protiví. Jaký je rozdíl mezi celestýnskými a fridatovámi nudlemi?
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz, marci1, da ny, aliendrone, Nassin před 1325 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
… znal jsem jen „fritátové“ (jak vidím na netu, asi jsem se mýlil,
nebo že by někdo komolil: https://www.google.com/search?newwindow=1&sxsrf=ALeKk01EfTe5anuycv7Z_Xww0klQgCXi-w:1617832619590&q=Frid%C3%A1tov%C3%A9+nudle&sa=X&ved=2ahUKEwihxOKUkO3vAhVE-yoKHf9BAg4Q1QIwE3oECAQQAQ&biw=1229&bih=585
; https://www.potravinydomu.cz/produkt/3973-NUDLE-fridatove-1kg/index.htm
; https://www.google.com/search?q=Frit%C3%A1tov%C3%A9+nudle&newwindow=1&biw=1229&bih=585&sxsrf=ALeKk00PrePzHd0R9yNwSndzL2P6z_pPow%3A1617832755912&ei=MytuYNCVN5-A9u8P5pOFoAE&oq=Frit%C3%A1tov%C3%A9+nudle&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAw6BwgAEEcQsANQhv0JWICFCmCDkgpoAXACeACAAY4DiAGBBZIBBzAuMi4wLjGYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6yAEIwAEB&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwiQ--LVkO3vAhUfgP0HHeZJARQQ4dUDCA0
; https://www.google.com/search?newwindow=1&sxsrf=ALeKk01EfTe5anuycv7Z_Xww0klQgCXi-w:1617832619590&q=Frid%C3%A1tov%C3%A9+nudle&sa=X&ved=2ahUKEwihxOKUkO3vAhVE-yoKHf9BAg4Q1QIwE3oECAQQAQ&biw=1229&bih=585
)
… Fritátové nudle jsou tedy proti těm celestýnským tenčí a navíc
opečené https://www.kucharkaprodceru.cz/celestynske-a-fritatove-nudle/
>>> nechce se mi to rozepisovat, našel jsem ti raději komplet postup
a rozdíl i s obrázky …
4Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, Kepler, marci1, aliendrone
před 1325 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já dělávám i kapání do polévky: https://www.mamincinyrecepty.cz/zavarky-do-polevky/kapani-do-polevky
Není to sice neobvyklé, ale mám to raději než nudle. A když nudle, tak
i s játrovými knedlíčky. 🙂
3Kdo udělil odpovědi palec? da ny, Kepler, aliendrone
před 1325 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejsem moc na polívky, ale docela mi v nich chutná strouhání (mouka+
vejce+ případně troška mléka) – trochu prohnětu, vytvořím hroudu a na
struhadle strouhám do polévky.
Nebo rýže.
Nebo se inspiruj níže.
https://www.receptnajidlo.cz/zav%C3%A1%C5%99ky+do+pol%C3%A9vky+recept
https://www.mamincinyrecepty.cz/zavarky-do-polevky
https://www.az-recepty.cz/rychle-zavarky-do-polevky-d493/
3Kdo udělil odpovědi palec? da ny, Kepler, aliendrone
před 1325 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Do vývarových polévek střídám těstovinové nudle s drobením
(domácí, z bílé nebo špaldové mouky). Kupované semolinové, rýžové
mušličky (Kaufland).
Dále pak jáhly (3× spařit a vařit), rýži, kroupy (s uzeným jsou
nej).
Knedlíčky játrové (s malým množstvím strouhanky protlačím přes
haluškovač), drožďové, noky z odpalovaného těsta, nebo vejce + krupice,
i trochu mouky (jsou pak méně nadýchané) + trochu másla, špetka
muškátového květu, sůl, může být petrželka ev. podravka. Masové
knedlíčky. Výjimečně vaječný svítek, celestýnské nudle, kapání.
https://www.az-recepty.cz/rychle-zavarky-do-polevky-d493/
https://www.lifee.cz/jidlo/nejlepsi-zavarky-do-polevky-jak-na-jatrove-knedlicky-noky-kapani-strouhani_79736.html
https://www.e-culinaria.cz/6-receptu-na-zavarky-do-polevky/
http://recepty.makova-panenka.cz/rady/zavarky-a-vlozky/
3Kdo udělil odpovědi palec? marci1, Kepler, aliendrone
před 1325 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Žádné „méně obvyklé“ zavářky nelaboruji, na to nemám čas a obvykle ani ingredience. Jestli ti těstoviny lezou krkem, doporučuji přejít na játrové nočky (nebo kapání či jak se to jmenuje).
Je to RYCHLÉ a moc nádobí nenaděláš. Navíc polévka chytne takovou „poctivější“ příchuť, zvláště pokud děláš polévky „polosyntetické“. Tím tomu dodáš šmrnc a dokonce i přerazíš tu glutamátovou pachuť z Vegety, masoxů apod. (to už ale chce praxi). Zásadní nevýhoda – POTŘEBUJEŠ játra, no. Tudíž návštěva řezníka (obchodu) je NEZBYTNÁ, páč jejich dlouhodobé skladování (na rozdíl od mouky třeba) je koleda o průser. Jinak samé PLUS! ;) :)
2Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, Kepler
před 1325 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stačí mi nudle, raději vlasové nebo rýžové. Místo játrových knedlíčků dělám drožďové.
2Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, Kepler
před 1325 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jednou a naposled jsem udělal zavářku z morku, a i když jídlu nikdy neříkám tfuj, v tomto případě jsem si i odplivl.
0 Nominace Nahlásit |
Kepler>>> No, žádné bábovkové orgie jako NĚKDO nepořádám, ani to neumím. A vařím (jako OPRAVDU VAŘÍM), jen párkrát do roka, spíše bych se označil za OHŘÍVAČE a vylepšovače/dochucovače. ;) :)
@marci: … a já si zas myslel, že to kapání je ta nejpoužívanější a nejjednodušší zavářka hned po těch kupovaných těstovinách … já teda používám hladkou >>> má to tu výhodu, že když jí dáš víc, máš noky …
Mc Merkurion: máš pravdu, zkomolil jsem to sám. Ty fritátové asi budou zajímavější. Jinak dík za užitečné odkazy!
@Kepler:… tak to prrr !!! v těch odkazech (např.: https://www.potravinydomu.cz/produkt/3973-NUDLE-fridatove-1kg/index.htm ) je vidět, že neznalců a komoličů je víc !!!
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |