Nevýhody:
Výhody
No moc je nepoužívám, ale tady je ukázka odborníka:
Výhody používání
Těžko nalezneme někoho, kdo o nich ještě neslyšel. Velkou chybou by
ale bylo považovat keramické nože pouze za módní výstřelek. Pokud si
keramické nože koupíte a začnete je používat, brzy zjistíte, že
krájení s nimi je „silně návykové“. Odpadá starost o časté
broušení nožů, jsou lehoučké, ostří je nelepivé a velmi snadno se
čistí. A především zachovávají vitamíny v potravinách. Jediné čeho
se mohou držet zarytí odpůrci je fakt, že tyto nože vyžadují větší
opatrnost. Méně se už ale ví o nožích ocelových, které mají ostří
potažené speciální vrstvou (směs pryskyřic) chránící vitamíny a
přitom nevyžadují toto opatrnější zacházení. Zdravé ocelové nože jsou
také na světě. Ceratio je nabízí v řadě TFL-line.
Výhody keramicko-zirkoniového ostří
je vyrobeno z oxidů zirkonia a svou tvrdostí se blíží diamantu
udrží si ostrost mnohonásobně déle než kovové čepele
nelepivý povrch se snadno čistí a je mnohem hygieničtější
i bezpečnější
snadno krájí všechny druhy potravin, ovoce a zeleniny
zachovává veškeré vitamíny a enzymy
je velice lehké
je naprosto zdravotně nezávadné (testy ITC Zlín)
je odolné kyselinám, zásadám i barvivům obsaženým v potravinách
je odolné korozi a neuvolňuje kovovou chuť
Výhody nožů Ceratio TFL – line
kvalitní nerezová ocelová čepel potažená vysokomolekulárním TFL
povrchem
minimalizuje styk kovu s potravinami, čímž šetří vitamíny a enzymy
povrchová úprava čepele je naprosto zdravotně nezávadná (testy ITC
Zlín)
do potravin se neuvolňuje kovová chuť ani kovové ionty
povrch nože je nepřilnavý, a tím usnadňuje krájení a čištění
ergonomicky tvarovaná rukojeť má protiskluzovou úpravu
nože lze mýt v myčce nádobí a brousit (nejlépe na kotoučovém
brousku)
Zdroj: https://www.ceratio.cz/vyhody-pouzivani.html
0 Nominace Nahlásit |
také někdo používáte tady tyto nože ? Mně velice vyhovují po všech stránkách https://dellinger.cz/cs/akcni-nabidka/651-sada-4-nozu-brousek-dellinger-easy-v-drevene-darkove-krabici-8594195882449.html
Ano asi tak po půl roce šetrného používání je třeba naostřit. Slouží k tomu speciální diamantový brousek, ovšem už to není ončo. Nedávno jsem koupil do kuchyně univerzální nůž vyšší kvality /stál něco přes pětistovku/ a po přetáhnutí na ocilce je stále jako břitva. Není nad kvalitní klasiku.
http://www.odpovedi.cz/otazky/daji-se-brousit-keramicke-noze
Zkus to nějak projít a dej sem vědět jestli tam píšou něco použitelného atd..
Lamalam, my doma ještě žádný keramický nezlomili. Zůstávámě
u klasiky 🙂
A koroze? Tu na noži neznám.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |