Doplňuji:
nebylo to suši
Sašimi (japonsky 刺身, doslova propichované maso, výklad názvu není příliš jasný, protože pokrm propichován není) je japonská lahůdka, skládající se ze syrového masa ryb nebo jiných mořských plodů, nakrájeného na plátky asi 2,5 cm široké, 4 cm dlouhé a asi 0,5 centimetru silné (rozměry se mohou lišit), podávaná s omáčkou na namáčení (sójová omáčka s wasabi, na tenké plátky krájený zázvorový kořen či citrusová omáčka ponzu) a jednoduše ozdobená, někdy také podávaná s obdobně krájeným kořenem ředkve. Je tradičně pokládána za nejchutnější japonskou pochoutku, často slouží jako první chod při formálním japonském jídle.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kvikal, anonym před 5106 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
a nejnebezpečnější – fugu !
1Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst
před 5106 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |