Avatar uživatele
hanny 2

Jaké hovězí maso je vhodné na steak kromě pravé svíčkové?

Doplňuji:
Děkuji za odpovědi,tak odborné jsem ani nečekala!!!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? anonym, poa.li, stana73 před 5000 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Typy hovězích steaků

Steak na grilu
Filet mignon – Malý kousek pravé svíčkové.
Flank steak – Steak ze spodní strany zvířete. Není tak šťavnatý jako steaky z žeber nebo zad.
Flat iron steak – Z lopatky.
T-bone steak a porterhouse – jemné maso ze zad zvířete s kostí tvaru písmene T.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Na steaky je nejlepší maso z hřbetu a zadní části zvířete, tj. roštěnec, svíčková a zadní z masných plemen s výrazným tukovým mramorováním, např. Angus, Charolais, Hereford, Shorthorn či Limousine. Výborné je maso z mladých býčků (do 2 let).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek