Avatar uživatele
anonym

Jaké druhy cukroví se připravovaly a jedly ve středověku v oblastech kde se nyní nacházi ČR?

  • našel by se nějaký starodávný recept na něco z toho, který by se dal vyzkoušet i v dnešních podmínkách, ale tak aby to prostě chutnalo jako ve středověku?

Zajímavá 0 před 2910 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Nějaké takové recepty jsou tady http://haccp1­.sweb.cz/St%C5%99­edov%C4%9Bk%C­3%A9%20recepty/St%C5%99e­dov%C4%9Bk%C3%A9%20re­cepty.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Cukroví..... ve středověku…?!
Pekly se koláče, placky, baba, vařily se kaše, nákypy, šišky apod.
„Protože však v 15. století nebyl k dispozici cukr, pečivo se sladilo sladkým mlékem, smetanou nebo medem. Tradičním a všeobecně rozšířeným sladkým pečivem byly koláče. Žádná středověká svatba se bez nich …“
http://www.by­dlet.cz/365428-ceske-stredoveke-recepty-by-nas-prekvapily-jidelnicek-nebyl-fadni/
http://shs-convictus.cz/stre­doveka_kuchyne/stre­doveke_recepty
/stredoveke_re­cepty_bezmase/stre­doveke_recepty_bez­mase.html
http://www.kou­kalici.cz/stre­doveka-kuchyne/

„Cukroví“ a Vánoce (jak je známe) bylo lidem ve středověku zcela logicky neznámé ;).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek