Dobrý den mám dotaz jaké dřevo používáte na uzení, na internetu jsem se dočetl, že obecně jsou dobré listnáče. Když jsem použil dubové dřevo, přijdou mi klobásky trošku hořké. Máte nějaké tipy?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? df před 1376 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Záleží na druhu masa.
Hovězí maso – nejvhodnější je dub, vlašský ořech a jabloň
Vepřové maso – k tomu se hodí jabloň, bílý ořech, hrušeň, olše,
javor a dub.
Drůbeží maso – javor, olše, hrušeň a jabloň
Ryby – nejlépe olše a dub.
Sýry a zelenina – použijte javor.
https://www.google.com/search?q=vhodn%C3%A9+d%C5%99evo+na+uzen%C3%AD&oq=vhodn%C3%A9+d%C5%99evo+na+uzen%C3%AD&aqs=chrome..69i57.15932j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Mám zkušenosti, že dub je na vepřovém cítit, hodně švestky kazí chuť
atd…
Začít bukem, přidávat švestku, hrušeň, jabloň apod.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, aliendrone
před 1376 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zásadně buk,bez kůry, obzvláště na vepřové. Všechny ty ovocné stromy a podobně pouze deformují chuť. Někdy na závěr přidám cca dvě větvičky jalovce.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, aliendrone
před 1376 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Se vsadím, žes udil i s kůrou, proto ta hořkost. Kůra MUSÍ pryč!
:)
Jinak – nejraději buk s tím, že na závěr cca 1–2h třešeň (ani ne
tak kvůli chuti, jako spíš vzhledu/barvě – ideálně štěpkou
z jádra).
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |