Jaká ocel, hlavně jaké je její spracování a použití. Aby nedošlo
k omylu.
Nejlepší je ta na sekyrce, co prosekne kost, no jó, taky hlavu. Přirozeně
vepřovou, aby nedošlo k omylu… Víme?
Je tady někde ňákej vepřík?
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, aliendrone
před 1092 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No čím lepší, tím lepší :) jde o kompromis kvality a ceny takového nože, třeba nože z damaškových ocelí se v kuchyních moc nevídají…
0 Nominace Nahlásit |
Nejde jen o ocel. Ta je označena .
Důležitý je také způsob výroby.
Ten hodně určuje kvalitu. A také cenu.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je nůž jen z JEDNÉ oceli (jednoho druhu), tak se nemá smysl bavit ani o výborných, natož o nejlepších. Takový nůž může být leda tak „dobrý“ (na druhou stranu je zase o DOST lacinější).
U nožů (a obecně u nástrojů) nejde jen o použité materiály (chem. skladbu > viz legování ocelí), ale i o technologii výroby počínaje kompozicí (jádrové, vrstvenné atd.), způsobem zpracování (kování, lisování aj.) až po tepelné opracování (kalení, žíhání, popouštění) včetně chem. úprav (cementování, nitridování apod.).
Stejně tak se můžeš zeptat na to, který materiál je nejlepší na výrobu bot, chápeš? Je to prostě taková „malá věda“ (někdy až UMĚNÍ), ač to na první ohled není zřejmé. :)
Ovšem za to, že víš, že nože se vyrábí z oceli dávám otázce hvězdu. Holky zpravidla prostě vidí „jen železo“. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Třeba zmiňovaný nůž Solingen se vyrábí z chrom molybdenové oceli.
0
před 1092 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jestli ti jde o kvalitu, tak se podívej na nože, co má Dellinger.
0
před 1069 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám nože převážně z německé oceli, mají ergonomickou rukojeť a velmi dobře se s nimi pracuje https://dellinger.cz/cs/114-kuchynske-noze
0
před 1046 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle mě je nejlepší damašská ocel. Zkus se podívat na nabídku nožů tady v odkazu https://dellinger.cz/cs/114-kuchynske-noze . Mají velký výběr s velkou cenovou rozmanitostí, tam si určitě vybere každý.
0
před 578 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já mám doma celkem hodně nožů a nejvíce mi vyhovuje Santoku od Dellinger, který má ostří z německé oceli DIN 1.4116. S tím se mi pracuje v kuchyni nejlépe.
Pěkný den, jaké nože doma preferujete? Jako myslím materiál. A od koho nože máte? A spokojenost?
Znáš značku dellinger. Ti mají dobré nože. A nabídku teda suprovou… :) Koukni se, mají i další příslušenství :)
Ahojky :) Tak, myslím, že infa tady má docela dost… Tak by mě zajímalo, jaké ty nože jsi nakonec vybrala a koupila?
No, já osobně teda preferuji kvalitu, která je v perfektním poměru s cenou… Už jsem viděla i nabídku, která byla vysloveně přepálená a kvalita nic moc… Já mám doma nože od Dellinger, protože jejich nabídka přesně sedí na moje kritéria výběru.
No, já jsem na tom stejně :) Proto jsem si nechala poradit a taky jsem si u nich nože koupila. Ještě pokukuju pro chlapa po loveckým noži. Bude mít narozeniny a tohle by zcela jistě ocenil :)
Ahoj, za mě rozhodně ocel. No, otázku jsi pokládala před nějakou dobrou… Jaké nože jsi nakonec vybrala a jak jsi spokojená?
Holky, je tu hodně tipů, ale já bych se ráda zeptala na info ohledně nožů od profikuchar.cz. Jako ceny tam mají super, vypadají kvalitně, ale přeci jen osobní zkušenost je prostě nenahraditelná.
Ahoj, od nich nože doma máme a musím říct, že jsem naprosto spokojená. My máme ty od Ivo premier a musím říct, že mi vyhovuje to, že jsou ergonomické a hlavně jsou super proti pořezání.
Ahoj, rozhodně ocel. Ta se mi osvědčila maximálně. Mám nože od dellinger a musím říct, že jsem maximálně spokojená. Nože jsou perfektní, kvalitní :) Tak mrkni na nabídku.
Na dellinger mají i brusné kameny. Docela mě zaujaly ty vodní brusné kameny… Nemáte s nimi zkušenost? Jak se s nimi pracuje?
Na dellinger jsem se dívala a mají moc hezkou nabídku. Můžeš doporučit přímo nějakou sadu kuchyňských nožů?
Ahoj, za mě top kvalita jsou nože z oceli. Jinak já mám doma nože dellinger a s nimi jsem spokojená teda maximálně.
Tak super, já jsem se na tuto značku taky koukala, tak jsem ráda, že jsem k ní našla info. Ráda bych celou tu jejich sadu :)
elkon, vrať vysvědčeni do 9 třídy základní školy. Nikdo, ani ty děti z MŠ neznají ocel „Solingen“.🤦♀️🤣
Když už se tady slovíčkaří, neexistuje ani ocel Solingen, ani nůž Solingen. Pokud na noži najdeš označení pouze slovo „Solingen“ a nic více, jedná se o fejk. Solingen je město v Německu a v Solingenu a okolí existuje několik výrobců, všichni používají pro označení svých výrobků název své firmy plus slovo Solingen, např. DOVO Solingen, Burgvogel Solingen atd. a spousta dalších již zaniklých firem (Paul Adrian s výrobky PEASO Solingen) – opakuji, když je na noži/břitvě/nůžkách vyznačeno pouze slovo Solingen, jde o padělek.
led>>> Ó nejvýstavnější exemplářko Ďáblovy šperkovnice, to: „… prosekne kost, no jó, taky hlavu…“ je prostě NÁDHERNÁ odpověď. Palec! ;) :D :D
Ale já se bát nemusím, bo nejsem vepříkoidní. Jo to kdyby došlo na čuňata, hmm, nwm, nwm. Zvláště když si při jídle čtu (což zpravidla VŽDY), tak mohu čuníkoidně působit (servítek NEZBYTNÝ)! ;) :D :D
cochee – asi proto, že kuchyňské nože, se z damascénské oceli nevyrábí, protože by je asi málokdo zaplatil a pro ten účel by byly zbytečné.