Avatar uživatele
Lurius

Jaká je nejlepší omáčka k masu, jakou jste kdy měli?

Ať už domácí nebo kupovanou

Zajímavá 0 před 1657 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Švestková omáčka, hodí se například k vepřové panence. A taky jsou dobré ostřejší omáčky (nemusí to být hned chilli).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Pro mě vždy houbová. A když houby nejsou k mání, tak si ji udělám z masového výpeku. Troška koření nikdy nezaškodí.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Edison

Svíčková, rajská… Sám nevařím… tak si hlídám, ve kterých restech si je dávám. Hodně cestuji, tak představu mám. Bohužel v zahr. tyhle český omajdy prakticky neznaj. To jsou samý sósy, dipy, omáčka říkaj jedný lžíci něčeho tekutýho… Koprovka je spíš východnější. Východ Polska, Ukrajina, Bělorusko… Tyhle země narvou ten kopr do všeho…

Upravil/a: Edison

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zbyndo

Ako som sa už niekedy zmienil,100 ľu­dí,100 chutí.O­sobne mám rád všetky omáčky,a je ich veľmi veľa,na prvom mieste je hubová (taký perkeltik s kuriatkami a s knedlikom, mňam..)potom kôprova, chrenová,horci­cova atď

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hufnágl

Jsem sice omáčkový a šťávový, ale nemám vyhraněný jeden druh omáčky, spíše bych nemusel mít na talíři křenovou či okurkovou omáčku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Edison

To mi opět připomělo, dyž jsme taloše (zákazníky) vzali do slušnýho restu, tak se ptali na něco echt českýho. No.. viděl jsem tam svíci za nějakých 280,– tak jsem říkal, že ta teda musí bejt… Já si fak pochutnal.. Oni ale, dyž viděli, jak si v tej vomajdě „matlám“ kendlíci, tak se jim skoro vobrátil kufr a šli do nějaký ryby… Jenže já moc dobře vim, že tady ryby udělat neumíme.

před 1657 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Ametyst

Hehe, to je pravda.
K tomu kopru- pořád lepší kopr, než rvát do všeho kmín. 🙂

před 1657 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Víš jak. Nabídnout jim KVZ je nesmysl, to je rakouský. Guláš je rakouskej, řízek je rakouskej, sósový věci jsou zase spíš německý. Český jsou prostě ty hustý vomajdy, ve kterejch si člověk tak rád vymáchá českej kendlik (pokud to nejni vokradenej plyňák, kerej se při votočení ve vomajdě rozpustí)

před 1657 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Jsem si vzpoměl na KVZ v Salzburgu… kuuuurňa… hned bych si dal… Kam se na to hrabe to naše… A to néééé, že bych český nejedl.. jen to děláme… jinak… Nebo pravý vídeňský bramborový… NOK… taky žrááááádlo… Zato sehnat v Szegedu segedín… no… musí se vědět, co chtít… Ale zase… dělaj to prostě úplně jinak, než my. A u tohodle znám i historii vzniku, heč… Ale to se dá dohledat na netu…

před 1657 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek