Švestková omáčka, hodí se například k vepřové panence. A taky jsou dobré ostřejší omáčky (nemusí to být hned chilli).
0 Nominace Nahlásit |
Pro mě vždy houbová. A když houby nejsou k mání, tak si ji udělám z masového výpeku. Troška koření nikdy nezaškodí.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Svíčková, rajská… Sám nevařím… tak si hlídám, ve kterých restech si je dávám. Hodně cestuji, tak představu mám. Bohužel v zahr. tyhle český omajdy prakticky neznaj. To jsou samý sósy, dipy, omáčka říkaj jedný lžíci něčeho tekutýho… Koprovka je spíš východnější. Východ Polska, Ukrajina, Bělorusko… Tyhle země narvou ten kopr do všeho…
Upravil/a: Edison
0 Nominace Nahlásit |
Ako som sa už niekedy zmienil,100 ľudí,100 chutí.Osobne mám rád všetky omáčky,a je ich veľmi veľa,na prvom mieste je hubová (taký perkeltik s kuriatkami a s knedlikom, mňam..)potom kôprova, chrenová,horcicova atď
0 Nominace Nahlásit |
Jsem sice omáčkový a šťávový, ale nemám vyhraněný jeden druh omáčky, spíše bych nemusel mít na talíři křenovou či okurkovou omáčku.
0 Nominace Nahlásit |
To mi opět připomělo, dyž jsme taloše (zákazníky) vzali do slušnýho restu, tak se ptali na něco echt českýho. No.. viděl jsem tam svíci za nějakých 280,– tak jsem říkal, že ta teda musí bejt… Já si fak pochutnal.. Oni ale, dyž viděli, jak si v tej vomajdě „matlám“ kendlíci, tak se jim skoro vobrátil kufr a šli do nějaký ryby… Jenže já moc dobře vim, že tady ryby udělat neumíme.
Víš jak. Nabídnout jim KVZ je nesmysl, to je rakouský. Guláš je rakouskej, řízek je rakouskej, sósový věci jsou zase spíš německý. Český jsou prostě ty hustý vomajdy, ve kterejch si člověk tak rád vymáchá českej kendlik (pokud to nejni vokradenej plyňák, kerej se při votočení ve vomajdě rozpustí)
Jsem si vzpoměl na KVZ v Salzburgu… kuuuurňa… hned bych si dal… Kam se na to hrabe to naše… A to néééé, že bych český nejedl.. jen to děláme… jinak… Nebo pravý vídeňský bramborový… NOK… taky žrááááádlo… Zato sehnat v Szegedu segedín… no… musí se vědět, co chtít… Ale zase… dělaj to prostě úplně jinak, než my. A u tohodle znám i historii vzniku, heč… Ale to se dá dohledat na netu…
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |