To nevím, ale všeho moc škodí. Člověka, který by mě nutil pozřít byť jen jediný gram toho hnusu, bych pokládal za sadistu. To už radši ty moučné červy.
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Complex
před 2122 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To nejde stanovit. Ale zkus si to vyzkoušet. Začni extrémně vysokými dávkami cca 1 kg/d a až se zbavíš žaludečních potíží (diarrhea), tak začni snižovat. Zažiješ rozkošné chvíle. Ale vezmi si na to dovolenou.
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Complex
před 2122 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pochybuji, že červená řepa má stanovenu DDD. Kolik sníš, tolik sníš. Mně osobně nevadí (pokud není nálev příliš sladký a je spíš do kysela) – klidně zblajznu celou sklenici. :)
0 Nominace Nahlásit |
Úplně neodborně- mám zkušenost, že syrová se rychle přejí. Asi
obsahuje nějaké látky, které pak odrazují tělo od další konzumace. Tak
bych tělo poslechl a nerval to moc na sílu.
Ale naložená, nebo nejlépe kvašená (jako kysané zelí) se snad nepřejí a
možno jíst ke všem jídlům. Samozřejmě to asi není ideální volba pokud
by šlo dlouhodobě o jediný zdroj obživy. I když se dieta o šťávě
s č. řepy úspěšně používá proti rakovině.
Pozn.: Jednou v Litoměřicích byli na parkovišti nějací motorkáři, a tak
jsme zkusili, jestli by nevyměnili pár beden řepy za motorku. Bohužel
z neznámého důvodu transakci odmítli…
Upravil/a: EKSOT123
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na farmáři, je hlavně využívána ke krmení skotu při vysokých dávkách může hrozit vznik bachorové acidory, tolik soused farmář
0
před 2121 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pěkná otázka!
Nabízí se odpověď: „Co, kdo snese“..... se syrovou a šťávou
z červené řepy se však doporučuje opatrnost.
http://www.sportuj.com/stava-z-cervene-repy/
Já syrovou moc nemusím, lehce orestovanou i větší množství, včetně
rizota apod..
Šťávu jen ředěnou (menší množství, jen občas), zdála se mi
„těžká“.
Pokrmy z řepy a boršč (3× denně) bych mohla baštit několikrát
v týdnui.
Ale tepelně zpracovaná nám už tolik prospěšných látek nedá.
Foláty (kyselinu listovou), vlákninu získávám i z jiných zdrojů :).
„Doporučováno je právě pití 100 ml šťávy třikrát denně.“
http://www.sportuj.com/stava-z-cervene-repy/
https://vitaminyspribehem.cz/cs/6-vyhod-konzumace-cervene-repy/
Kyselou si dám tak 3× do roka. Stejně už je to jen „pochutina“, kdyby
nebyla naložena v lihovém octu. Všeho moc škodí, takový ocet člověku
mnoho užitku nepřinese.
Ale na úklid, dezinfekci, odstranění pachů apod., na okna/výlohy je ocet
skvělý 😁
Upravil/a: da ny
0
před 2119 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Keplere, kdybys ochutnal moji čokoládovou bábovku s červenou řepou, tak bys mluvil jinak ;)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |