Avatar uživatele
Elk

Jak zpracovat slivoně – tzv. špendlíky?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, bolak, ptáč, anonym před 3406 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Za v podstatě jediné rozumné zpracování ovoce považuju bečku a pak pálenici…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Mimo alkohol se snad dá vyrobit marmeláda a kompot…čerstvé do buchet.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Špendlíky mají velmi jemnou vůni a příjemně nasládlou chuť. Můžete je stejně jako ostatní ovoce přidávat do různých buchet nebo koláčů, nejlepší je však špendlíková marmeláda. Při jejím vaření myslete na to, že se jedná o plod trochu kyselejší, tudíž doporučuji přidat větší množství cukru, než je běžné například u jahod nebo jiného sladkého ovoce.
Též se z nich dělá prý pálenka,docela rád bych jí koštnul.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek