Avatar uživatele
kocourek66

Jak zabránit tvrdnutí vánočního pečiva?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, hanulka11 před 4371 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Narovnat do krabic a dát do igelitového sáčku a do chladna . Mně tedy nikdy neztvrdlo .
Doplňuji:
Naopak vánoční pečivo se rozleží a netvrdne- neznám pečivo, které by ztvrdlo.

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Tak v první řadě správný recept. Třeba nebýt moc velký improvizátor a furiantsky nezaměňovat mouku se sádrou…:-)
A dobře skladovat – jak píše hanulka. Já dávám cukroví do plechových dóz vystlaných pergamenovým papírem. Dobře uzavřu a dám do špajzu. Když o nich neví manžel do té doby, než se s nimi vytasím, vydrží dlouho…:-))

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
manon

Nenechávat v teplých místnostech a nízkou vlhkostí (obzvláště problém v panelových bytech). Dobré jsou ty kartonové krabice v igelitových sáčcích, jak píše Hanulka – pak třeba na balkón. V rodinném domě třeba i na terasu – jen zajistit, proti nezvaným návštěvníkům :) Pokud je místo, kam neprší, volila bych nějaké nádoby jako pekáče a pod. s poklicí – a nechat drobnou škvírku pro přístup vlhlosti – třeba se vloží sirka nebo brčko…
Doplňuji:
Už jsem kdysi psala, že někdo v kládá do krabice k cukroví rozkrojené jablko.

Upravil/a: manon

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Děda Louda

Zkonzumovat dřív, než začne tvrdnout.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek