Kuchařka sice onemocněla kovidem (vypadá to na „běžný“ průběh – únava, silný kašel, průjmy, prostě marod jaxfiň), ale ani tohle jí nebrání v tom, aby NORMÁLNĚ zastávala svou funkci v domácnosti, pokračovala v běžných pracech, jako je úklid, praní a aby taky nadále vařila, což ji velmi baví a chce, jenže… zbytek otázky už znáte – jak vysoké riziko nákazy bude hrozit mi, pokud se rozhodnu jíst vařené jídlo, které mi dotyčná postaví zvenčí za své vstupní dveře a zavolá mi, že si ho tam můžu vyzvednout?
Mohu poprosit o více odpovědí? Prosím prosím… (; …na Prajzké nikdo neporadí a potřebuji si (u)tříbit jasnější rozhodnutí. Totiž jde o celkem zásadní rozhodnutí, je to rozhodování mezi plným a prázdným žaludkem. (;
Zajímavá 0 před 1410 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Riziko nějaké je, ale zřejmě velmi malé v tomto případě. Před nedávnem dělali test na poště kde prošlo 2600 lidí. Lze předpokládat , že v takovém množství jich bylo několik přenašeči. Na žádném povrchu, ani na tlačítkách zařízení, na rukou pracovnic, na tužkách a podobně se jim nepodařilo najít ani jediný vzorek covidu.
0 Nominace Nahlásit |
Já bych do toho nešel. Podle mně je zde riziko zbytečně velké. Člověk s nařízenou izolací by rozhodně neměl nic předávat ostatním.
0 Nominace Nahlásit |
Na to je jediná odpověď. Nerozum. Riskovat kvůli jídlu, které si může člověk pořídit jiným způsobem. Obchody potravin jsou otevřené.
0 Nominace Nahlásit |
Heleď, nevím jaká je pravděpodobnost, ale nějaké donášky máme od Po
do Pá a nikdo žádný koronavirus (já roušku při převzetí nenosím,
poslíčci z drtivé většiny taky ne… Jako jinak ji ve společnosti nosím
vždy, ale tady ne).
Jídlo objednáváme často a nějaké balíky nám opravdu chodí
skoro pořád.
Jo, a pokud myslíš, že ta osoba už ten koronavirus má, tak to riziko je
tam celkem dost vysoké. On se snadno přenáší. To byste skutečně oba
museli mít roušky a hned pak bys musel vydezinfikovat sebe (ruce) a krabice,
ve kterém je to jídlo a taky si vykloktat ústní vodou. A ani tak není
jisté, že bys ho nedostal.
Pokud ti to vaří ona doma a má koronu, tak jí možná budeš mít taky. Jako
to riziko tam bude větší, že to můžeš chytit, i přesto že ti to jídlo
bude někde nechávat, kde by sis pro něj chodil… Nevím, jestli nemůže
být i v tom jídle… A no tak, có, nó. Tak budete nemocní spolu, to zas
není taková hrůza. :D
I když jeden známý byl v karanténě s celou svou rodinou, všichni (4)
měli covid, ale on ne a to tam byl s nimi.
Upravil/a: NoFear
0 Nominace Nahlásit |
Hadry na nádobí nezabrání šíření nákazy. Je v nich hodně
bakterií.
https://www.dewolf.cz/blog/spinava-kuchynska-houbicka-na-nadobi/
0 Nominace Nahlásit |
Spíš záleží na tom, jakou máš imunitu a celkové zdraví. Osobně se téhle virózy nebojím. Není to nijak nebezpečná nemoc, abych podléhal panice. Jídlo bych si vzal. Spíš by mi vadilo jíst jídlo z podlahy. Bez ohledu na covid bych ho pasteroval na 80°C.
0 Nominace Nahlásit |
Přece jíst se něco musí a já teda netuším, jakým dávkám můžu být v TOMTO KONKRÉTNÍM případě vystaven. Prý z hrnců do nádob/nosičů odebírá v rukavicích a furt vše utírá do hadry.
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |