Nejlepší by asi bylo topit přímo těmi pilinami, ale briketu skutečně bez většího tlaku moc kvalitní nevyrobíš… My zkoušeli namíchat kaši z pilin+ vody, zavřít do něčeho podobného konzervě (my to našli jako odpad) a sušili jsme je nad grilo-udírnou. Moc práce za minimální užitek.
0 Nominace Nahlásit |
Kdysi jsem něco podobného dělal na chlupě.
Byl to ale mour z uhlí.To je podobné.
Dával jsem jej do prázdných obalů od mléka.
Piliny by na rozdíl mouru od stlačit trochu šly.
Lis to sice není.....
Trochu!! bych je asi navlhčil,výbuch tzv.„piliňáků“ (kamna) jsem sice
nikdy nezažil, ale když se tento fenomén dostal až
do přísloví......
0
před 5411 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na pilinové brikety se musí použít lis s pomněrně velkým tlakem a přidávat do nich nějaké pojivo Ale i pro majitele katru to byla dost velká investice takže to jako možnost zbavit se pilin vzdal. Poptejte se v okolí jesti tam někdo nevyrábí pelety /granule/, Jeden můj známý mněl piliňáky v díně V obezděné prostoře a ventilátorem si od nich trubkama foukal teplo do podkroví. Po menších částech se dají zabalené v igelitu pálit v kamnech.