Avatar uživatele
Lachta-n

Jak vyrobit bezlepkový kvásek pro chleba, aby vydržel několik týdnů?

Peču chleba cca 1× za 2 týdny. A rád bych používal bezlepkový kvásek, který ty 2 týdny vydrží (klidně s nějakým dokrmováním). Dá se nějaký takový vyrobit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, briketka10, ratava před 3169 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Tam si vybereš co hrdlo ráčí: www.google.cz/se­arch?q=bezlep­kov%C3%BD+kv%C3%A1sek+pr­o+chleba&oq=bez­lepkov%C3%BD+kv­%C3%A1sek+pro+chle­ba&aqs=chrome­..69i57j69i60­&sourceid=chro­me&es_sm=122&i­e=UTF-8

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanny 2

Tady je návod,jak kvásek vyrobit (založit),ale nevím,jestli z žitné mouky je bezlepkový?Jedině vyměnit mouku?

http://www.kvas­kovychleb.cz/do­ku.php?id=navo­dy:zalozeni_kvas­ku

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

Bezlepková mouka je třeba pohanková, rýžová, kukuřičná, amarantová… Můžeš zkusit kombinovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ratava

Osobně jsem bezlepkový nezkoušela, ale tyto odkazy mi přijdou, že vědí…
http://www.ji­mejinak.cz/bez­lepkovy-pohankovy-kvasek/
(-min jednou týdně přikrmovat, ponechat minimální množství… pročtěte i diskuzi…)

http://conove­honakopci.cz/?p=9556
(-jiný postup, ale taky „radí“ přikrmovat, v diskuzi ještě paní vzpomíná „nátěstek“…)

Nevím, nakolik se bezlepkový chová jinak od klasického, ale jednou se mi podařilo žitný kvásek rozetřít do tenké vrstvy a usušit. Při dalším použití se povedlo zadělat těsto v poměru jednou ano, po druhé ne. Víckrát jsem nezkoušela, i tenkrát to bylo jen ze zvědavosti… Při delším nepoužívání mi občas pomůže ho lehce uspat-podchladit… Možná zkuste kontaktovat někoho z kváskové mapy, třeba poradí blíže a přesněji…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Kvásek je živá hmota. Pochybuju, že tak dlouho vydrží.
Ale nemohu říct, že ta možnost není.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Lachta-n

Díky za všechny tipy. Jdu to zkusit. 🙂

před 3168 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lachta-n

Hanny 2: Díky. Přesně něco takového hledám, ale ne z žitné mouky, ta obsahuje lepek. 🙂

před 3168 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lachta-n

Barbakan: Na google jsem začínal. 🙂 Ale právě že jsem si moc nevybral… Všude se mluví o tom, jak ten kvásek vyrobit nebo jak z něj udělat chleba. Ale mě zajímá jak ho uchovat, respektive jak vyrobit kvásek, který mi vydrží až zase do dalšího pečení chleba, aby nebyl jenom na jedno použití.

před 3169 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lachta-n

Terry: u kvásku ze žitné mouky nebyl problém klidně 4 týdny. Ale netuším právě jak je to v případě bezlepkového…

před 3169 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lachta-n

Terry: u kvásku ze žitné mouky nebyl problém klidně 4 týdny. Ale netuším právě jak je to v případě bezlepkového…

před 3169 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek