Peču chleba cca 1× za 2 týdny. A rád bych používal bezlepkový kvásek, který ty 2 týdny vydrží (klidně s nějakým dokrmováním). Dá se nějaký takový vyrobit?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, briketka10, ratava před 3169 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tam si vybereš co hrdlo ráčí: www.google.cz/search?q=bezlepkov%C3%BD+kv%C3%A1sek+pro+chleba&oq=bezlepkov%C3%BD+kv%C3%A1sek+pro+chleba&aqs=chrome..69i57j69i60&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8
3Kdo udělil odpovědi palec? Drap, briketka10, da ny
před 3169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tady je návod,jak kvásek vyrobit (založit),ale nevím,jestli z žitné mouky je bezlepkový?Jedině vyměnit mouku?
http://www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:zalozeni_kvasku
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10
před 3169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bezlepková mouka je třeba pohanková, rýžová, kukuřičná, amarantová… Můžeš zkusit kombinovat.
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 3168 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Osobně jsem bezlepkový nezkoušela, ale tyto odkazy mi přijdou, že
vědí…
http://www.jimejinak.cz/bezlepkovy-pohankovy-kvasek/
(-min jednou týdně přikrmovat, ponechat minimální množství… pročtěte
i diskuzi…)
http://conovehonakopci.cz/?p=9556
(-jiný postup, ale taky „radí“ přikrmovat, v diskuzi ještě paní
vzpomíná „nátěstek“…)
Nevím, nakolik se bezlepkový chová jinak od klasického, ale jednou se mi podařilo žitný kvásek rozetřít do tenké vrstvy a usušit. Při dalším použití se povedlo zadělat těsto v poměru jednou ano, po druhé ne. Víckrát jsem nezkoušela, i tenkrát to bylo jen ze zvědavosti… Při delším nepoužívání mi občas pomůže ho lehce uspat-podchladit… Možná zkuste kontaktovat někoho z kváskové mapy, třeba poradí blíže a přesněji…
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 3168 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kvásek je živá hmota. Pochybuju, že tak dlouho vydrží.
Ale nemohu říct, že ta možnost není.
0
před 3169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Barbakan: Na google jsem začínal. 🙂 Ale právě že jsem si moc nevybral… Všude se mluví o tom, jak ten kvásek vyrobit nebo jak z něj udělat chleba. Ale mě zajímá jak ho uchovat, respektive jak vyrobit kvásek, který mi vydrží až zase do dalšího pečení chleba, aby nebyl jenom na jedno použití.
Terry: u kvásku ze žitné mouky nebyl problém klidně 4 týdny. Ale netuším právě jak je to v případě bezlepkového…
Terry: u kvásku ze žitné mouky nebyl problém klidně 4 týdny. Ale netuším právě jak je to v případě bezlepkového…
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |