Ono ani tak nezáleží na národnosti krávy. U nás se to dost démonizuje. Jde hlavně o krmení a velkou roli hraje vyzrálost masa. Argentinské hovězí je proto tak dobré, že se vozí v kontejnerech při optimální teplotě a cesta bývá často hodě dlouhá. Díky cestě lodí je maso krásně uležené tak jak má být. Pokud se ti podaří, že si budeš moci vybrat, tak z našeho býčka si taky velmi dobře pochutnáš. Problém je v tom, že řezníci jsou schopni nabízet maso z mladého býčka, i když se jedná o starožitnou krávu. Většina hovězího však ale pochází z mladých kusů. Pokud si chceš opravdu pochutnat, upusť od svíčkové, a kup si nízký, nebo ještě lépe vysoký roštěnec a budeš mít kulinářský zážitek. Vynikající je i tzv. váleček. Opravdoví znalci si vychutnávají, pokud seženou na hovězím pupku.
4Kdo udělil odpovědi palec? quentos, johana 56, Muso, aliendrone
před 2381 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit |
„Není nutné používat výhradně maso z Argentiny. Zvířata chovaná
v Česku jsou kvalitní, žijí na pastvinách a po celou dobu jsou pod stálou
veterinární kontrolou. Nejlepší maso na steak je ze svíčkové nebo
z roštěnce. Můžete však použít i maso z kýty, jako je např.
květová špička. Neřiďte se při výběru pouze barvou – krásně
růžové maso vidíte, protože vitrína je nasvícená zářivkami, naopak
tmavé maso se nerovná zkažené, K tmavnutí dochází při zrání
masa“.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/jak-pripravit-nejlepsi-steak-zakladem-je-dobre-maso-fxr-/dobra-chut.aspx?c=A090908_094604_dobra-chut_glu
4Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, quentos, Muso, aliendrone
před 2381 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zadní hovězí moc vhodný není, z těch dostupných je vhodný roštěnec, nebo svíčková z mladé krávy nebo bejka. https://www.makro.cz/o-makro/maso-a-drubez/steakove-maso?utm_source=Seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Continuous_Steaky_Detail_P_CZ_Search&utm_content=hov%c4%9bz%c3%ad+steak_Hov%c4%9bz%c3%ad+steak&utm_term=hov%c4%9bz%c3%ad+steak_
2Kdo udělil odpovědi palec? marci1, aliendrone
před 2381 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
:D :D :D
Hele… já také doma nemám argentinskou krávu, ale z vlastní zkušenosti
mohu potvrdit, že NĚKTERÉ české to zmáknou také. ;) :D :D Kvůli stejku
bych si rozhodně argentinskou krávu nepořizoval! Ani českou. :D :D :D
0 Nominace Nahlásit |
… z krávy ne, ani z cizí, ale z bejka, kráva se dává na porážku stará (mléčná plemena po několika laktacích a masná po odchování několika telat, v obou případech to vychází plus minus stejně), takže maso je vhodný tak akorát na guláš či dobrou polívku …
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |