Pokud koupím zmraženou zeleninu/ovoce, případně jí zamrazím sám a pak jí uvařím, nebo uvařím čerstvou zeleninu/čerstvé ovoce, jak velký vliv to má na jejich nutriční hodnotu v porovnání s jejich čerstvou alternativou? Vytratí se jejich všechny nutriční složky nebo se aspoň zásadně eliminují? Nebo to velký vliv na snížení nutricity nemá?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3225 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tepelnou úpravou ovoce i zelenina ztrácí nutriční hodnoty. Samozřejmě, že se nevytratí vše, ale většina ano. Nejlepší je to jíst syrové 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Jsem toho názoru, že výživová hodnota se tepelnou úpravou příliš nezmění. Sacharidy, bílkoviny, vláknina zůstávají zachovány, těch ale není mnoho, nutriční hodnota není velká. Pouze dochází ke ztrátě vitamínu C, ale ten nutriční hodnotu nemá.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |