Avatar uživatele
taborsky ruda

Jak uvařit škubánky na plynovém nebo elektrickém sporáku?

Klíčový je moment, kdy se má „uvařit“ mouka nasypaná na uvařené brambory. Podle návodu se na nasypanou mouku naleje asi polovina vody ve které se vařily brambory a nechá se stát na okraji plotny asi 20min. Čímž se zřejmě udržuje bod varu a mouka se uvaří a potom vmíchá do brambor. Jak, ale tuto podmínku uvaření mouky splnit na plynovém nebo el. sporáku, aby se u dna nepřipálily brambory?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Radak před 5081 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Tata

Máte špatnou představu. Na kraji plotny(sporák na uhlí)znamená ponechat na teple. Důležitá je ta voda, která musí být horká. Mouka se nebude vařit ale zapaří se. Kraj plotny můžete nahradit nejnižším stupněm na el. troubě, nebo nastavit na sušení. Hrnec s bramborami zasypaný moukou a zalitý zbylou horkou vodou z brambor, přiklopený poklicí vložíme do trouby nastavené na nejnižší stupeň. Aby docházelo k dobrému přístupů páry k mouce, bělali babička do zasypaných brambor sedm otvorů obrácenou stranou měchačky. Ještě jednu radu, pokud chcete mít škubánky opravdu dobré nepoužívejte při promíchávání mechanizaci ale vařečku. Je to dřina ale výsledek stojí za to. Rozhodně si oba způsoby vyzkoušejte a porovnejte.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Radak

Na plyn. sporáku bych to dělala v horké lázni – hrnec s bramborami bych dala do většího hrnce s vařící vodou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Fox13

Úplně stejně :D jestli teda myslíš to samé co já......

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Tak si místo škubánek udělej něco jiného, třeba bramborák. Ale jestli se bojíš připálení na plynovém sporáku, vař na litinové plotně, potom staší malinký plamínek a nebo i žádný, nebo na rozptylové síťce plamene a nebo to udělaj jako s pohankou – hrnec s již přelitou moukou zabal na dvacet minut do polštáře,deky apod.
Ale jinak jsi ne zmátl – my nasypeme mouku a po chvilce brambory s moukou zpracujeme na těsto a až to necháme odpočinout. Někdy to žerou i vepříci.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek