Avatar uživatele
Kura

Jak udit tvaroh ?

V cem a jak dlouho ? Syr jsem zkousel v salamovem papire, ale nic moc.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Dlostev před 4082 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Tarzanek

Jsem to viděl na Slovensku na vsi. Měli plátěný pytel ve kterém syrovátku scedili a v něm taky udili. Tkanina dým k tvarohu pustila . Ale jen zpočátku se v ní udil. Poté tvaroh vyndali na dřevěné klacíky a douzoval se až do finále..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Tvaroh se nejspíš neudí. To sis jistě spletl se sýrem.Mléko se smíchá se syřidlem ohřeje a nechá srazit.Sraženina se rozřeže sýrovou harfou na malé kousky. Sýr se natlačí do dřevěných nebo plastových forem a syrovátka se nechá odkapat. Potom se naloží do slaného roztoku a znova se nechá vykapat. Sýr se uloží na police ve zracím sklepě na police omývá se denně slanou vodou. A nechá zrát. Po několika dnech se může začít udit. Teplý kouř jej aromatizuje a surovina ještě dále vysychá.

Doplňuji:
V knihovně nebo na netu získáš podrobnější receptůru.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek