Jsem to viděl na Slovensku na vsi. Měli plátěný pytel ve kterém syrovátku scedili a v něm taky udili. Tkanina dým k tvarohu pustila . Ale jen zpočátku se v ní udil. Poté tvaroh vyndali na dřevěné klacíky a douzoval se až do finále..
0
před 4082 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tvaroh se nejspíš neudí. To sis jistě spletl se sýrem.Mléko se smíchá se syřidlem ohřeje a nechá srazit.Sraženina se rozřeže sýrovou harfou na malé kousky. Sýr se natlačí do dřevěných nebo plastových forem a syrovátka se nechá odkapat. Potom se naloží do slaného roztoku a znova se nechá vykapat. Sýr se uloží na police ve zracím sklepě na police omývá se denně slanou vodou. A nechá zrát. Po několika dnech se může začít udit. Teplý kouř jej aromatizuje a surovina ještě dále vysychá.
Doplňuji:
V knihovně nebo na netu získáš podrobnější receptůru.
Upravil/a: elektrikář
0
před 4082 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |