Avatar uživatele
Moniccc

Jak udělat čoko. polevu, která neutuhne?

Nedávno jsem jedla kefírovou buchtu s výbornou polevou. Nebyla ale ztuhlá, takže čokoláda nepraskala. Byla spíš kašovitá, ale výborná. Nevíte jak na to? Díky moc! :)
Doplňuji:
*neztuhne

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? terry, iceT před 4641 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Já dělám podobnou z Ledových kaštanů. Rozpuštíš ve vodní lázni dvoje – troje (podle velikosti moučníku) a poliješ. Díky krémovitějšímu vnitřku neztuhne tolik jako klasická poleva, je tedy lehce mazlavá, ale chuť je delikátně lahodná.
Někdy je dám rovnou nalámané na horký moučník – třeba na perník a rozpustí se tam samy. Pak stačí jen lehce rozetřít a nechat vychladnout a ztuhnout.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ReHu

Já dělala čoko polevu ze sáčku. Také neztuhla. Podívej se v obchodě. něměl by se tam přidávat tuk a asi by měla být v prášku, nebo v sáčku tuhá a rozmíchá se v s vodou při mírném zahřátí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek