Avatar uživatele
anonym

Jak snadno se adaptujete na to, když se vám do nosu na vesnici dostane to vzdušné aroma z hnoje či kravína?

Ispirace čerpána otázkou kolem éterických olejů. Teď něco z druhé strany mince.

Lze si na to zvyknout trvale, pokud je člověk měšťák? Dýchání pusou ale znemožnuje mluvit, a co když s někým zrovna mluvíte?

Také se vám zdá, že ten obrázek má extra vůni? ;)

Zajímavá 0 před 2978 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Nebýt toho (myslím tím obrázek), tak město nemá co jíst. Pro nás venkovany je to rajská vůně, protože stále je lepší hnojit tímto než chemií.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Nebuď zhýčkaný. Aspoň dýcháš zdravý vesnický vzduch a víš, že tady se starají o dobytek a používají přírodní hnojivo. Rozhodně je to lepší a zdravější než vzduch z klimatizace, smog a kouř ve městě. Stačí, když kolem mne přejde kuřák, co právě dokouřil a vydechne , tak je mi na zvracení, ale pobyt u hromady hnoje mi vůbec nevadí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… u nás se tomu říká „vůně domova“ s porovnání s městem…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orwell

Co píše lahny je sice pravda, až na tu rajskou vůni. Pamatuji doby, kdy družstevníci rozváželi po okolních polích hnůj v největších letních vedrech a po týdnu povinných inhalací (než byl zaorán, či zapršelo) pletli nohami a vrávorali i ti největší otrlci. Jak to přežívali ti družstevníci, to dodnes nechápu.Otevřít doma okno se rovnalo pokusu o sebevraždu. Copak „hovězí“ hnůj, ale prasečí hnůj, to je pane síla! Říká se, že smrad ještě nikoho nezabil. Znám ale případ, kdy jedné osobě po létech práce v kravíně „odešly“ plíce v důsledku dýchání výparů z moči a exkrementů. To pozůstalým sdělil lékař na základě pitvy, když se zajímali o příčinu smrti. Zažil jsem už i takový puch, že po několika minutách chůze v takto zamořeném prostředí se dostavoval i dávicí reflex. A to nejsem žádnej navoněnej frajer!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

Nesnáším to. Když se toho nadechnu cítím to pak celý den a nemůžu se toho pachu zbavit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
akvidzerp

Mně nějak extra „aroma“ ze hnoje nevadí, spíš to, když kolem mně projede traktor a je to cítít jak shnilý jabka nebo co, to je teprv někdy smrádek. :D … Ale to se ti může stát i ve městě, takže si nevybereš. :) … ( Ve městě se mně to stává často, s tím traktorem) …

Upravil/a: akvidzerp

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Velmi snadno 🙂

Zdroj: http://filman­.cz/slunce-seno-jahody/

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Vesničani jsou dobytci, když tohle čichají. Proč to maso nenechají vyrobit někde v továrně?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

orwell: Děkuji za velmi hodnotnou odpověď, protože jsem nějaký čas i uvažoval nad prací v kravíně, že bych si na ten puch nějak i zvykl, ale jak vidím, tak jde i o zdraví.

před 2978 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dudu

Na fotce není hnůj, nýbrž špatně uskladněná hromada chlévské mrvy z níž déšť postupně vyplaví všechny živiny a po rozvozu se pole akoráť notně zaplevelí. Správný hnůj musí být uleželý v hnojníku /nejlépe betonovém/ a projít zde tlením za tepla.

před 2978 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

pro dudu
Plně s tebou souhlasím, ale jezeďáci dělali na poli takovéto hromady a pak je rozmetali po poli, kde se pak sázely brambory.

před 2978 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Zajímavé informace. Co kdyby na to dali plachtu a tím zabránili vyplavování živin? Možná by se to právě taky zaplevelilo? Také mě napadá, že takovéto hromady mají někde jen dočasně a pak to právě někam převezou viz např. ty betonové hnojníky.

před 2978 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek