Neznáte nějaký fígl na ozdobení boků dortu? Docela často dorty peču,
vždycky pak bojuju, aby boky byly hezky ozdobené. Davám na ně cukrářskou
barevnou rýži nebo – jako na fotce – sekané mandle. Tentokrát to
dopadlo docela dobře, ale trvalo to 🙂
http://img.nadapenny.com/t20/11295/nadap162511403040231.jpg
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? iceT, Andělé, Kerberus, hanulka11, Pájo před 4782 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dělám to jako Hanulka11…ale inspirovala mě rada Kerberus,moc
děkuju…:-)
Příští týd.budu dělat dort dceři k 13.narozeninám-boky dorta zaplním
mléčnými čokoládovými trubičkami,na dort je jen nasadím…
Syn má svátek a narozeniny v listopadu,tak boky dorta obměním
strouhan.vlašskými ořechy nebo čokolád.lupínky.Budu postupovat dle
Kerberus…:-)
Dobrou chut:-)
Doplňuji:
Tak venkovan mě teda pobavil…ale také dobrá rada…:-D)
Upravil/a: Andělé
0 Nominace Nahlásit |
Krááása.
Ostýchám se napsat odpověď…
Na bok dortu – na krém (také) lepíme oříšky, piškoty nebo vhodné
sušenky, plátky čokolády (lité před tím na folii), čokoládu strouhanou,
lze napnout marcipánové placičky…
0 Nominace Nahlásit |
Dort je moc pěkný. Nevím, zda jste zkoušela nazdobit boky dorty takto:
Uprostřed naplněný dort natřu krémem nejdříve na bocích, potom uchopím za vrchní (dosud nenamazanou) a spodní stranu a otáčením „projedu“ oříšky, rýží apod. Na krému se uchytí a drží. Pak teprve nazdobím vrchní část dortu, případně upravím boční stranu.
0 Nominace Nahlásit |
také je pěkná a chutná strouhaná čokoláda, granko, mleté ořechy , kokos , já vezmu dort s podložkou na dlaň nahnu ho a otáčím s ním a přitom na boky jakoby nahazuji onu ozdobu je to rychlé ,samozřejmě mám pod ním rozprostřený alobal nebo pečící papír- zkus to uvidíš
0 Nominace Nahlásit |
my to děláme na soustruhu.Dort napíchneme na speciální trh – vyzkoušíme vystředění a tesně pod dort dáme vaničku s polevou. Soustruh pustíme na malé otáčky a dort z vaničky otáčením na sebe nanese polevu. Posyp oříšky protom provádím e opět při otáčkách, ale sypeme seshora. ozdoby třeba želé, oříšky díky soustruhu a stupnci dáváme praktick na milimetrovou přesností od sebe.
0 Nominace Nahlásit |
Z mojí zkušenosti jsme vždy používali půlené mandle, popř. půlené lískové oříšky (k tmavým dortům).
Jinak se dají používat cukrářské (dlouhé) piškoty, připlácnout na krém a převázat okolo dokolo provázkem, stuhou,..
Známá používala na krém i kokos a kakao (buď pravé smíchané s moučkovým cukrem, nebo granko).
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |