anonym
Správný výčepní nemusí koukat na průtokoměr. Po získání praxe,
takovému výčepnímu stačí podívat se po lokále, kolik tam má
štamgastů. Zná jejich průměrnou spotřebu a celkem přesně tedy odhadne,
na jak dlouho naražený sud piva vystačí. Stejným způsobem se dá zjistit,
kolik půllitrů piva bylo vytočeno.
Pro laika je docela srozumitelná představa poznačit si každý natočený
půllitr na papír a po ukončení směny stav sečíst. Při problémech
s personálem jsem takovou praxi nejednou zaznamenala.
elektrikář
Pokud se při zmněně smněn předávají roztočené sudy zbytek obsahu se
určí odvážením zbylého piva třeba na osobní váze.
www
Podle účtů zákazníků.
Sudy jsou ‚cejchované‘, v každém je ale o něco málo víc.
iceT
No pokud nepozná,tak pokud už sud končí,tak i laik pozná podle tlaku.My
měli na hospodě tanker,tam to poznat ale nešlo,tam ten průtokoměr byl.
zzzzz
To se váží, zváží plný sud, pak prázdný sud, když je v sudu
100 piv, tak si to rozpočítá. Nesmí zapomenout na obsah trubek, to se
napojí na prázdný sud a dočepuje.
anonym
Plně se přikláním k názoru „ocka“, beru to podle sebe i když
v jiném oboru.Přes dvacet let jsem navážel a vydával obilí lidem a bral
do ruky 50ti kilové pytle.Za ty roky jsem už také poznal, jestli pytel má
50 kg nebo ne ať už to bylo nahoru nebo dolů.Spletl jsem se maximálně
o tři kila, také nahoru nebo dolů.