Napřed v troše vlažného oslazeného mléka a trochy mouky nech vykynout na teple kvásek. Droždí musí být čerstvé.Pokud to nevykyne do chvíle na teple Dojdi koupit nové než to těsto zkazíš. Pokud mi vykyne jak má. Vleji z dalším mlékem a tukem a zbytkem cukru do zadělávací mísy kterou stavím na hrnec z teplou vodou. Musí se to hlídat jinak to utíká z mísy.
0 Nominace Nahlásit |
Jedno ženě blbě vykynulo těsto na mazanec (prakticky vánočka). Upekla to tak jak to bylo, nadělala z toho několik malých mazanečku a po upečení z toho bylo pořád několik malých mazanečků. Předváděl jsem v práci jak to krásně zní když s těma skoro nerozbitnýma koulema třísknu o sebe. Sice dalo práci to nějakým způsobem naporcovat, ale chuťově to bylo super…
0
před 3931 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
je lepší opravdu používat kvalitní kvasnice, já používám ty
vážené, ale ty se dají sehnat už jen málokde.
důležité je podle mě i zpracování těsta!
0
před 3928 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ha, to znám. Těsto nekynulo, pak přišla moje žena, vrazila ho na topení, že musí být v teple, a jak začalo kynout 🙂 A nebo, jak píšou přede mnou, mohou být staré kvasnice…
0
před 3928 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |