Doplnění otázky: Tak při rybolovu na moři mám pocit, že ty kvanta ryb prostě po vylovení na těch hromadách přežít nemohou, sardinkám také hlavu nikdo neřeže, ani je neklepe paličkou po jedné.
Co se týká v tuzemsku vylovených ryb, tam je jasné, že některé kusy se dostanou živé až k zákazníkovi, ale dotaz zněl, jestli existují tedy nějaká rybí jatka při zpracování ve velkém, či jak je tento mezičlánek zabezpečen a rozlišuje-li se zdechlá ryba od mrtvé.
Zajímavá 0 před 2298 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak přesně se usmrcují přesně nevím, snad uříznutím hlavy. Leklá ryba je nepoživatelná, i když není leklá moc dlouho.
0 Nominace Nahlásit |
Určitě se prodají i zdechliny. Zdechlinu je možný prodat i přímo z kádě před kupujícím. Prodavač prostě jenom praští paličkou do hlavy rybu, která se zrovna nehýbe a už ti ji kuchá! ;)
Keplere, jak nepoživatelná? Při koupi „plátku ryby“ v řetězci je později možný po chuti poznat, že lekla? Já to nekupuji, protože to nepoznám. Navíc, když „to“ rozmrazím, kolikrát ani nepoznám, jestli je to část ryby, natož pak živé ryby.
0
před 2299 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Keplere, jak nepoživatelná? Při koupi „plátku ryby“ v řetězci je později možný po chuti poznat leklinu?
Určitě ano, i když by se to nemělo stát. Z vlastní zkušenosti vím, že to jedlé není. Jednou mi začal lehat kapr ve vaně, ještě nebyl docela kaput, ale maso už nebylo dobré a musel jsem ho vyhodit.
Jeden příklad? To není průkazné. Taky ti kapřík mohl lehat proto, že měl zdrav. potíže. Aby sis větu špatně nevyložil- to už tak u KAPRŮ VE VANĚ bývá.
Něco jinýho je, když ti náhle lekne úplně zdravá ryba!
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |