Ramen a s ní spojená příprava vajíček.
Keplere, tak takhle ne, to by mně nechutnalo. (;
Oni mistři ta vajca do asijských vydatných polévek většinou připraví
třeba způsobem „sous-vide“ a dále se pak třeba marinují.
Spíše jsem doufal, že mně zde někdo zanechá návod na svou osvědčenou marinádu a že bude třeba zajímavější, než obvyklá marináda z vody, sójovky a rýžového octu či pro tyto účely oblíbená „Tsuyu marináda“.
Díky (;
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, briketka10, DoTazatel před 1725 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vajca se normálně uvaří na tvrdo. Můžeš je vařit třeba i hodinu, přesto nikdy nezměknou. 🙂 Jen nevím, jestli se dají u nás sehnat všechny ingredience, ale může to být dobré: https://recepty.vareni.cz/ramen/
4Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, zjentek, marci1, DoTazatel
před 1727 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
"!Vejce marinovaná v sójové
Vejce na asijský způsob můžete rozdrobit do salátu, těstovin nebo použít jako přílohu japonské nudlové polévky ramen. Vždy budou vynikající.
V hrnci rozpusťte vodu s cukrem. Přidejte ocet, sójovou omáčku a přiveďte k varu. Chvíli povařte.
Podle chuti přidejte česnek, chilli, jarní cibulku, zázvor nebo třeba saké. Nic vás nemůže zastavit ve hře s ingrediencemi.
Celá vejce ponořte do vychladlé marinády a nechte v lednici odležet alespoň 2 až 6 hodin, klidně až dva dny.
Vyndejte je z marinády a rovnou je servírujte (v dobře uzavřené nádobě vydrží až měsíc).
Před servírováním je rozkrojte na polovinu a dochuťte solí a pepřem, případně curry.
P. S. Zrychlená verze tohoto receptu: sójovou omáčku zahřejte v rendlíku dokud nezačne pěnit. Snižte plamen a na mírném ohni v ní pomalu obracejte vejce, aby rovnoměrně zhnědla a sojová omáčka se zredukovala. Vyjměte vejce a nechte je okapat a zchladnout."
https://zachranjidlo.cz/recepty/vejce-marinovana-v-sojove-omacce
V dávné minulosti jsem si koupila tvrdé karty s obrázky a popisem asi 15 čínských pokrmů. Zkoušela jsem jen asi 4, je třeba hodně ingrediencí.
Narazila jsem na tato vejce, chtěla jsem je vyzkoušet, ale nějak jsem neměla odvahu. Tehdy se u nás čínská kuchyně objevovala jen sporadicky. Jednou jsem ji navštívila v Praze.
Podle receptu, který jsem vyhledala, jsem si připomněla, že se vejce dlouho vařila a pak nakládala.
https://zachranjidlo.cz/recepty/vejce-marinovana-v-sojove-omacce/
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |