baghira
Co se týká salámů, tak moderní výrobní linka se skládá
z krustovačky (tam se salám povrchově zmrazí, aby při řezání držel
tvar), pak je nářezový stroj, který dělá plátky a ukládá je do
vaniček, balička která to zavaří fólií, průběžná váha z detektorem
kovů, která to zkontroluje a třídička, která to poskládá do kartónů.
Všecko automaticky, bez doteku lidské ruky. U sýrů počítám, že to bude
zhruba podobné. Maso se opracovává a dává do vaniček ručně, zbytek opět
obstará automat.
Drap
Velké řezačky, nakrájí se, několik plátku se dá na folii, zváží,
současně se tiskne štítek, vakuově uzavře. Jsoun na to celé balící
linky, ale i tak je tam hodně ruční práce.
hanulka11
běží to na lince stroje krájí , váží a hned běží dál kde se vše
balí bez doteku lidských rukou